Micellaire Shampoo

De micellaire reiningswatertjes voor ons gezicht kennen we inmiddels allemaal. Ik gebruik ze zelf ook met veel plezier en het werkt heel fijn in combinatie met mijn droge huid. Toen ik ontdekte dat Nivea ook micellaire shampoo’s verkoopt, wilde ik de gok ook graag wagen met mijn gevoelige hoofdhuid!

Wat is dat micellaire water nou precies en waarom is het dan zo’n wondermiddel? Volgens Biodermal dankt het product zijn naam aan de zogenaamde micellen die erin verwerkt zitten. Dit zijn kleine, reinigende deeltjes die talg, dode huidcellen, make-up en andere onzuiverheden aantrekt. Dit zorgt ervoor dat je niet hard hoeft te boenen om al het vuil van je gezicht te verwijderen. Dit maakt het heel geschikt voor de gevoelige huid. Met de shampoo is de gedachte eigenlijk hetzelfde: mild maar grondig reinigen.

Nivea heeft een micellaire shampoo voor vet haar en voor een gevoelige hoofdhuid. Ik heb veel problemen met mijn hoofdhuid, dus de laatste leek me het meest geschikt. Nivea belooft een kalmerende werking en geen irritatie van de huid. Daarnaast zou de shampoo het haar moeten verstevigen en hydrateren.

Ook is het goed om te weten dat dit product geen siliconen bevat. Dit zorgt voor glanzend en zacht haar, maar kan veel schade toebrengen bij veelvuldig gebruik.

Als we een kijkje nemen op de ingrediëntenlijst dan zit er SLS, ook wel Sodium Laureth Sulfate, in. Dit zit in vrijwel elk product dat flink moet schuimen, zoals bijvoorbeeld badschuim. Het zit echter niet alleen in cosmetische producten, maar ook in diverse poetsmiddelen om te ontvetten. Als je op etiketten gaat kijken is de kans groot dat je het tegenkomt in producten die je nooit op je lichaam of haar zou smeren. Een groot nadeel dus, want het droogt de huid enorm uit. Er zit overigens ook parfum in, maar deze staat helemaal onderaan de lijst. Dit is dus minimaal.

Bij het testen op mijn handen zag ik al dat het product schuimt. Op de hand valt het mee, maar in het haar schuimt het veel meer. Ik heb de shampoo nu twee weken in gebruik. Mijn haar voelt lekker licht en zacht aan na het wassen. De shampoo is geschikt voor dagelijks gebruik, maar persoonlijk ben ik daar geen voorstander van.

Normaal gesproken reageer ik vrij heftig op grote hoeveelheden SLS, maar met deze shampoo valt het tot nu toe alles mee. Heb je geen extreem gevoelige hoofdhuid, dan zou je deze shampoo best eens kunnen proberen.

De shampoo is te koop bij diverse drogisterijen voor €4,99.

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! <3

2 gedachten over “Micellaire Shampoo

  1. Wat bijzonder! Nog niet eerder gezien ook. Hij klinkt ook best wel fijn. Ik heb af en toe ook wel last van een droge hoofdhuid. Elke dag wassen ben ik trouwens ook geen voorstander van! 1 of 2 keer per week meer…

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s