Review | Xavier Hair Balm + Hair & Body

Vroeger gebruikte ik eenmaal per week een kokos maskertje voor mijn haar. Tot nu toe is dat voor mij altijd het beste haarmasker gebleven. Bij de Action spotte ik iets soortgelijks in een leuk blikje en een variant met cocoa butter die ook voor het lichaam te gebruiken is. Het is geschikt voor droog haar en een droge huid en laat ik daar nu net problemen mee hebben 😉 Ik testte ze uit en laat graag weten of ze de moeite (en het geld) waard zijn!

De coconut hair balm is een conditioner met kokosolie en olijfolie. Het verzorgt en hydrateert het haar, maar zorgt ook voor een mooie glans. Volgens de verpakking wordt zelfs het droogste haar weer zacht, glanzend en soepel. Mijn haar is relatief droog, dus mooi om dat gelijk uit te testen. Om het product smeerbaar te maken, moet hij eerst tussen de handen opgewarmd worden.

De cocoa butter is een boter die te gebruiken is op het haar en op het lichaam. Het bevat cacaoboter en vitamine E. (Ik dacht trouwens dat cocoa en cacao hetzelfde waren, maar cocoa is de verhitte vorm van cacao en kennen wij als de aanmaak-chocoladepoedertjes in de supermarkt. Cacao is de puurste vorm van chocolade die je kunt krijgen.) De boter verzorgt, verzacht en helpt droog, vochtarm haar en huid te herstellen. Ook deze boter moet opgewarmd worden tussen de handen om hem smeerbaar te maken. Deze is geschikt voor dagelijks gebruik.

Ik vind de kokos hairbalm een prima product. Je hebt niet heel veel nodig, omdat het best vettig is. De substantie is zoals je het van kokosolie gewend bent. In het begin heel hard, maar als het eenmaal warm is, wordt het heel vloeibaar. Op de verpakking staat aangegeven dat je het niet hoeft uit te spoelen, maar dat heb ik uiteindelijk wel gedaan. Mijn haar zou anders veel te vet lijken na het douchen en dat was nu ook weer niet de bedoeling. Mijn haar voelt wel iets zachter aan na gebruik. Gebruik van dit product niet teveel. Ik heb het ook getest als maskertje, maar daar is hij veel te vet voor. Het resultaat was dat ik mijn haar heel vaak heb moeten wassen om het eruit te krijgen.

De geur van de cocoa variant is best heftig. Hij ruikt heel erg naar chocolade en daar moet je van houden. Hij is qua substantie net wat steviger dan de kokosolie. Waar de kokosolie heel vloeibaar wordt, blijft deze goed smeerbaar. Ik heb deze getest op mijn lichaam en na gebruik is mijn huid heerlijk zacht. Aanrader!

In beide producten zitten niet heel veel ingrediënten. Het enige ingrediënt wat ik persoonlijk een nadeel vindt is parfum. Ik heb een gevoelige (hoofd)huid en gebruik het liefst producten zonder of met zo min mogelijk parfum. Nu staat het wel redelijk onderaan de ingrediëntenlijst, dus dit houdt wel in dat er in verhouding niet zoveel in zit. Gek genoeg zit er meer parfum in de kokos variant, terwijl daar totaal geen kokosgeur aan zit. De cacao variant ruikt heerlijk, maar daar zit weer minder parfum in.

Het zijn allebei fijne producten. Mijn voorkeur gaat net wat meer naar de cocoa butter, omdat ik de substantie fijner vindt. De kokos balm is vergelijkbaar met gewone kokosolie. Het nadeel daarvan is dat het vaak alleen in grotere potten verkocht wordt, dus dan is dit een ideaal formaatje!

Een potje bevat 75 gram. Ze kosten €1,99 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Action.

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! <3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s