Review | Kruidvat Coffee Scrub

Scrubben zorgt ervoor dat je huid er glanzend en gezond uit ziet, maar ook dat het glad en zacht aanvoelt. Voor mij reden genoeg om mijn huid één keer per week goed onder handen te nemen. Ik stuitte op de koffiescrub van Kruidvat en probeerde hem uit!

Er zijn verschillende soorten scrubs en per huidtype zijn er weer andere regeltjes. Zo moet je met een gevoelige huid veel voorzichtiger te werk gaan dan met een vette huid.

Ondanks dat je moet opletten met scrubben, heeft het heel veel voordelen. Zo verwijderd het dode huidcellen, waardoor je huid glad en glanzend wordt. Daarnaast kan het oneffenheden als puistjes en pukkeltjes verminderen, maar kun je er ook ingegroeide haartjes mee voorkomen. Littekens en rimpels vallen minder op en de huid wordt sneller en egaler bruin. Alsof dat nog niet genoeg voordelen zijn, stimuleert het ook de bloedcirculatie en de aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor het huidverouderingsproces wordt vertraagd. Heel goed voor je huid dus!

Bij Kruidvat verkopen ze sinds kort een zogenaamde koffiescrub met zeezout. Ze zijn verkrijgbaar in de variant vanille, mint en tropical coconut. Ik ben zelf voor de vanille variant gegaan, omdat dit me de lekkerste combinatie leek met koffie. De ingrediënten lijst vond ik er verder niet zo bijzonder uit zien.

De scrub bestaat uit een redelijk grove korrel. Normaal gesproken gebruik ik fijnere scrubs, maar met een grove scrub heb ik altijd wel het gevoel dat het effect beter is. Hij is niet olie-achtig dus je hebt het gevoel alsof je alleen losse korrels over je huid wrijft.

Ik kan je vertellen, de geur is heel heftig! Koffie is een hele zware geur, maar vanille natuurlijk ook. Echt ontspannen, zoals de verpakking aangeeft, doe ik er niet van. Als je niet van een heftige geur houdt, dan zou ik een andere variant proberen. Van de ‘achtergebleven olie’ merk ik trouwens weinig. De scrub voelt behoorlijk droog aan. Jammer!

Het is een prima scrub, maar voor mijn huid niet zo geschikt. Is je huid wat minder gevoelig, dan is het ongetwijfeld iets voor jou! Voor een sachet van 40 gram betaal je €0,99. Voor mij is dat genoeg voor twee keer gebruiken! Wat is jouw favoriete scrub?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! <3

2 gedachten over “Review | Kruidvat Coffee Scrub

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s