Mijn doelen voor 2018

2017 is voor mijn gevoel echt voorbij gevlogen. Het was voor mij dan ook een heel bijzonder jaar met het starten van mijn blog, mijn eigen bedrijfje en het afstuderen van mijn HBO-opleiding. Ik ben niet zo van het stellen van doelen voor een nieuw jaar. Ik begin met een ‘ik wil dit doen’ en eindig in december vaak zonder het gedaan te hebben (of maar gedeeltelijk). Dit jaar ga ik daar verandering in brengen en ik deel graag met jullie wat ik wil doen en bereiken dit jaar!

Meer tijd voor mezelf
Ik doe anderen graag een plezier. Zo ben ik altijd geweest en zo zal ik altijd blijven. Nee durven en kunnen zeggen is een doel waar ik vorig jaar aan heb kunnen (en moeten) werken. Aansluitend daarop wil ik dit jaar meer tijd voor mezelf gaan nemen. Doordat ik anderen graag een plezier doe, vergeet ik soms te doen wat ik écht leuk vind en waar ik zelf echt van kan geniten. Dit jaar wil ik me meer gaan focussen op leuke dingen en minstens één keer per week even tijd voor mezelf nemen en doen wat ik zelf leuk vind.

Minstens 24 boeken lezen
Ik vind het heerlijk om te lezen, maar ik doe het echt veel te weinig. Ik gun mezelf de tijd er niet voor of ik kijk liever een serie, omdat ik daar minder bij na hoef te denken. Dit jaar wil ik wat vaker met mijn neus in de boeken. Ik heb ontdekt dat ik het heerlijk vind om in het Engels te lezen, dus van de 24 boeken wil ik minstens de helft in het Engels lezen. Ook nog eens goed voor het verbeteren van mijn Engels!

Meer sporten
Lekker cliché 😉 Vroeger (lees: tot zes jaar geleden, haha) was ik heel sportief en sportte ik zo’n zes dagen in de week. Helaas liep ik een best wel heftige blessure op, waardoor ik noodgedwongen met alles moest stoppen. Inmiddels gaat het weer de goede kant op en kan ik weer sporten, maar ik kan mezelf niet zo goed meer motiveren. Datgene wat ik echt leuk vind, maar waar ik de blessure door opliep, kan ik helaas niet meer doen. Dit jaar wil ik een sport vinden waar ik echt weer plezier uit haal en dit minstens drie keer per week gaan doen. Oke, misschien een tikkeltje ambitieus om één sport, wat niet fitness is, drie keer per week te doen, maar ik wil in ieder geval weer minstens drie keer per week gaan bewegen!

Kwaliteit van mijn blog
Ik begon met dagelijks bloggen. Dit heb ik vier maanden vol gehouden. Het was teveel naast mijn afstuderen en ik merkte dat het plezier minder werd. Ik was meer bezig met het schrijven van een blog omdat het moest, dan dat ik het echt leuk vond. Ik heb dit terug gedrongen naar 3, maar inmiddels heb ik ook dat los gelaten. Ik post wanneer ik er zin in heb en dit is vaak twee keer per week. Dit jaar wil ik de kwaliteit van mijn teksten en foto’s omhoog halen en meer actief zijn op social media. Hoe ik dat wil gaan doen? Allereerst door er meer tijd aan te besteden. Je leert het tenslotte alleen door te oefenen en te proberen.

Meer creativiteit
Deze sluit heel erg aan op het lezen. Ik gun mezelf er geen tijd voor, terwijl ik het heerlijk vindt om creatief bezig te zijn. Ik heb al meer dan TIEN maanden een lege bullet journal in mijn kast liggen. Ja… shame on me, I know! Deze week ga ik er eindelijk mee beginnen en het doel is om dit het hele jaar vol te houden! Naast het bijhouden van een bullet journal wil ik mezelf ook meer gaan richten op het schrijven, maar daar ga ik nog niet teveel over vertellen 😉

Dit zijn de doelen waar ik dit jaar sowieso aan wil werken. Gedurende het jaar kunnen er natuurlijk altijd nog een paar bijkomen! Wat zijn jouw doelen voor 2018?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! <3

2 gedachten over “Mijn doelen voor 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s