Review | Elizabeth Arden Eight Hour Cream

Vorige week spotte ik bij de Kruidvat een tubetje Eight Hour Cream van Elizabeth Arden in de aanbieding. Ik was al heel lang benieuwd naar deze crème, omdat hij perfect schijnt te zijn voor de droge huid. Vooral met deze kou heb ik daar veel last van. Ik rekende hem af en testte hem uit!

De crème komt in een witte tube met rode dop. Voor een tube van 50 milliliter betaalde ik €13,-. Normaal kost deze €24,-, dus kijk zeker eerst even bij Kruidvat! Ik heb de parfumvrije variant, omdat dit beter is als je een gevoelige huid hebt, maar er bestaat ook een variant met parfum mocht dit je voorkeur hebben.

De substantie is geel/oranje van kleur en voelt vettig aan. Dat is ook niet zo gek, want dit product bestaat voor ongeveer 60% uit vaseline. De crème doet me daar wel aan denken, maar is net wat dikker. De geur is heel kruidig en zou ik niet per se omschrijven als een lekkere geur, maar het stoort me verder ook niet.

De crème smeert prettig uit over de huid en laat een vettige laag achter. Het fijne aan deze crème is dat het heel multifunctioneel is. Je kunt het gebruiken voor droge plekjes op je neus en ellebogen, maar bijvoorbeeld ook als lippenbalsem of om je wenkbrauwen te stylen. Dit laatste heb ik ook geprobeerd, maar daar vond ik hem veel te vettig voor.

Vaseline werkt heel goed als je je verbrand hebt, dus ook daar is deze créme geschikt voor. Zeker een aanrader om mee te nemen op vakantie.

Volgens de website van Elizabeth Arden zijn er acht manieren om het product te gebruiken

Eight great ways to use Eight Hour Cream: Alleviate dry skin. Great gloss for lips. Highlight eyelids, cheeks and shoulders. For after shaving or waxing. Shape brows into place. Soften rough, dry cuticles. Antidote for rough heels and soles. Best in-flight moisture booster.

En ook het verhaal achter het product wil ik graag met jullie delen.

The Legend: Created in 1930 by Miss Elizabeth Arden, Eight Hour Cream became an instant and overwhelming success. The apricot colored balm was so beneficial to her clients, Miss Arden used it to soothe her famous thoroughbred horses’ legs. The name “Eight Hour Cream” came about thanks to a remarkable performance – a loyal client used it to treat her child’s skinned knee and “eight hours later” the skin was all better.

Ik ben heel enthousiast over de Eight Hour Cream! Ik had er al veel mensen over gehoord, maar geloofde er nooit zo in. Na gebruik voelt de huid heel erg zacht. Ik gebruik hem zelf altijd ’s avonds, zodat hij goed in de huid kan trekken. In de ochtend voelt mijn huid ontzettend zacht en hoef ik alleen nog maar mijn dagcrème aan te brengen. Ideaal!

Het doet me ergens een beetje denken aan het wonderpotje van Oriflame. Beiden producten werken heel fijn, terwijl het voor een groot deel uit vaseline bestaat.

Heb jij de Eight Hour Cream van Elizabeth Arden wel eens gebruikt?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

7 gedachten over “Review | Elizabeth Arden Eight Hour Cream

 1. Leuke post!
  Helaas wordt er in zelfbedienings winkels nooit uitgelegd hoe je dit soort producten moet gebruiken!
  – als ze het überhaupt al weten!
  De ‘holy grail’ reputatie die men (Arden) in deceniea heeft opgebouwd (oa met 8Hour) wordt in enkele maanden (Kruitvat) – behoorlijk- teniet gedaan. Zéér spijtig!!
  Dit puur door onwetendheid en (daarmee) verkeerd gebruik.
  Het is – zoals je zegt- : een vettige balm (niet echt een creme). Die men voor het aanbrengen altijd (!) eerst tussen de vingers moet “verwarmen’. Dit doe je door een kleine hoeveelheid op een vingertop aan te brengen, om vervolgens met 2 (of 3) vingers van diezelfde hand over die zelfde vingers van de ander hand te wrijven. Je verdeeld de balm dus over twee handen. Handig: want dan heh je het direct goed gedoseerd voor beide gezichtshelfden.
  – eens zien of je de balm dan nog zo vet vind?!!
  Op deze manier moét je hem aanbrengen, daar de kans zeer groet is dat je anders oa tranerige ogen krijgt (de balm word dan pas warm en gaat “kruipen’). Op deze manier gebruik je het laatste beetje voor de wenkbrouwen (mannen: snor/baard) n is dan totaal niet vet!!
  – er is zelfs een groep mensen die beweerd er vollere wenkbrouwen van te krijgen, door het helende serum dat het bevat???)
  Je mag de balm ook mengen (ook weer voorverwarmen) met je dagelijkse dag/nacht verzorging.
  Is ideaal voor de wintersport.
  Perfect om door hand/voeten creme te doen (ook weer op zelfde wijze).
  Nou….. er is nog veel meer over te vertellen….
  Maar voor diegene die m toch te ‘vet’ vinden. Er bestaat ook een echte creme en een (dry) oil!!
  Die laatste is ook een echte Holy Grail, maar dan van deze tijd: mannen/vrouwen, gezicht/lichaan en voor in het haar!! Net als de 8Hour balm/creme naast en binnen iedere verzorgings lijn te gebruiken…..

  (Sorry kids! Beroepsdeformatie) Succes!!!

  Liked by 3 people

  1. Ohhh… deze info heb ik niet geheel vanmijzelf maar van Jean Amr (Yakymour) visagist/schoonheidsspecialist…. die het heerlijk vindt om zijn meer dan 30jaar ervaring met ons te willen delen op zijn (engelse & nederlandse) sites.

   Liked by 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s