5 Tips om beter te worden in Engels!

london-530055_1920De laatste maanden ben ik volop bezig om mijn Engels te verbeteren. Mijn Engels was niet heel slecht, maar met het idee in mijn hoofd om een Engelstalige master te gaan volgen moest er natuurlijk wel het één en ander aan gebeuren. In deze blog deel ik graag mijn tips met jullie!

Om een taal (beter) te kunnen leren moet je je richten op de vier kernvaardigheden: lezen, luisteren, schrijven en spreken. De allerbeste manier is natuurlijk om gewoon naar het buitenland te gaan en het daar volop te gaan oefenen. Niet iedereen heeft deze mogelijkheid, maar er zijn gelukkig nog veel andere manieren om het te leren. Zo kun je in Nederland een cursus gaan volgen, maar je kunt ook lekker zelf aan de slag.

1. Lees Engelstalige boeken – Vaardigheid: Lezen
Ik had zelf weinig moeite met Engels lezen, maar dit werkt heel goed om je woordenschat te vergroten. Kom je een woord tegen wat je niet kent? Zoek het op en schrijf het in een boekje. De volgende keer dat je het woord tegenkomt kun je even in je boekje spieken! Dit heeft mij enorm geholpen om mijn woordenschat te verbreden. Begin met een niet al te moeilijk boek en ga steeds een stapje moeilijker om jezelf uit te dagen. Geen zin, tijd of geld om Engelstalige boeken te kopen? Online is er ook genoeg te vinden wat je kunt lezen. Denk aan Engelstalige nieuwsberichten, blogs of platformen zoals Wattpad. Hier kunnen mensen zelf hun verhalen op publiceren en Engelstalige zijn er volop te vinden!

2. Kijk series en films met Engelse ondertiteling – Vaardigheid: Lezen en Luisteren
Eerlijk is eerlijk, de beste films en series zijn vaak Engelstalig. Je bent snel geneigd om de Nederlandse ondertiteling er bij aan te zetten, maar doe dit een keertje in het Engels! Zo lees en luister je gelijk, vergroot je je woordenschat en hoor je gelijk hoe de uitspraak is. Mocht dit te makkelijk voor je worden, dan kun je op een gegeven moment natuurlijk ook de ondertiteling helemaal uitzetten.

3. Schrijf Engelse verhalen / blogs – Vaardigheid: Schrijven
Ik benoemde eerder al het platform Wattpad. In plaats van verhalen lezen, kun je hier natuurlijk ook zelf verhalen op publiceren. Ben je niet zo van de fictie, maar schrijf je wel graag blogs? Dan is dat natuurlijk ook een goede optie! Laat je teksten altijd wel controleren, dan leer je er het meeste van.

4. Leer iemand uit het buitenland kennen – Vaardigheid: alle
Via Instagram ben ik in contact gekomen met een meisje uit Tsjechië. We hebben dezelfde interesses en raakten al snel aan de praat. Inmiddels hebben we dagelijks contact. Dit is voor mij echt de beste manier om Engels te leren. Doordat ze uit een ander land komt, ben je gedwongen om wel te communiceren in het Engels. Anders begrijp je elkaar simpelweg niet. Met ons steenkolen Engels lukte het ons aan het begin al om elkaar te begrijpen, maar stukje bij beetje maak je elkaar ook beter in de taal. Het is heel leerzaam omdat je via een appje het lezen en schrijven kunt oefenen, maar als je elkaar belt het spreken en luisteren. Naast dat het leerzaam is, is het ook nog eens heel gezellig!

5. Spreek het thuis met je familie – Vaardigheid: Spreken
Engels spreken leer je het beste door het gewoon te doen. Het schrijven en lezen beheers ik inmiddels wel voldoende, maar het spreken vind ik vaak nog lastig. In Nederland doe je dit nu eenmaal niet dagelijks. Heb je wel een broer/zus, vriend/vriendin of je ouders die misschien goed zijn in Engels? Spreek dan eens af om een weekje alleen maar in het Engels te communiceren. Het zal je steeds makkelijker af gaan!

Dit allemaal bij elkaar is hoe ik op dit moment bezig ben om mijn Engels te verbeteren! Ik heb het in deze blog natuurlijk over de Engelse taal, maar als jij graag Frans of Spaans wil leren (of verbeteren) dan kun je deze tips natuurlijk ook gewoon gebruiken!

Welke taal zou jij graag willen leren?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

5 gedachten over “5 Tips om beter te worden in Engels!

      1. Girls, ik moet jullie teleurstellen. Spaans is heel lastig om te leren! Ik volg het nu anderhalf jaar op school en kan enkel mezelf voorstellen omdat het zo ingewikkeld is. Maar het kan ook wel dat ik niet echt een talenknobbel heb 😋

        Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s