De Sinterklaas Tag

Op verschillende blogs ben ik de Sinterklaas Tag tegen gekomen. Morgen is het 5 december (de tijd vliegt!), dus leek het me leuk om deze tag met jullie te delen!

1. Ga je naar een intocht?
De intocht is natuurlijk al geweest, maar ik heb er geen bezocht. Het is altijd op zaterdag en dan moet ik helaas de hele dag werken. De Sint is na de intocht wel op mijn werk langs geweest, telt dat ook? 😉

2. Schoen zetten, hoe vaak?
Eigenlijk doen we daar niet meer aan. Wat wel jaarlijks terugkomt is dat we allemaal een keer onverwachts een cadeautje in de schoen van een ander doen. Gewoon omdat we het leuk vinden! Vroeger mocht ik één à twee keer per week mijn schoentje zetten.

3. Zelf kruidnoten bakken?
Yes! Ik roep al jaren dat ik dit een keer wil doen. Steeds vergat ik het weer. Voor dit jaar liggen de spullen al klaar!

4. Wat staat er op je verlanglijstje?
Ik vind verlanglijstjes maken altijd lastig voor mezelf. Meestal zet ik er dingen als mascara, lipstick of andere make-upjes op. Dat gebruik ik namelijk toch wel! Daarnaast kun je me ook blij maken met lekkere douche producten en vind ik het geweldig als iemand zelf iets leuks gevonden heeft.

5. Versier jij je huis met Sinterklaasversiering?
Nee, dat hebben we eigenlijk ook nooit echt gedaan. Buiten een tafelkleedje of iets dergelijks natuurlijk.

6. Wat is je favoriete Sinterklaaslekkernij?
Ik kan eigenlijk wel van heel veel Sint snoepgoed genieten. Mijn grootste favoriet zie je in de afbeelding hierboven. Ik kan ze helaas nooit ergens los in een verpakking vinden. Mocht je weten waar ze dit verkopen, please tell me!

7. Welke chocoladeletter koop je?
Tony’s! Ik ben gek op Tony’s Chocolonely chocolade. Ik schreef eerder al een review over deze letters.

8. Sinterklaasfeestje: zelf organiseren of bezoeken?
Ik vier het vaak met vrienden en dan doen we het bij iemand thuis die op zichzelf woont. Ik vind het heel leuk om te organiseren, maar ik moet hier toch ‘bezoeken’ antwoorden!

9. Welk Sinterklaasliedje werd er bij jou het meest gezongen?
Degene die me het meest bij is gebleven is Sinterklaas Kapoentje.

10. Schrijf je Sinterklaasgedichten?
Hier moet ik toch toegeven dat ik vaak de gedichtengenerator gebruik. Ik vind het heerlijk om te schrijven, maar dichten is echt niet mijn ding.

11. Doet Sinterklaas zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?
Ik begin zelf in september al met kerstinkopen. Ik hou er niet van om last minute cadeautjes te moeten shoppen. Laten we het houden op vlak voor Sinterklaas!

12. Vind je cadeautjes inpakken leuk?
Ja! Ik kan er echt van genieten om cadeautjes in te pakken. In de decembermaanden doe ik dit ook extra veel op mijn werk en ik vind het heel leuk om te doen. Ik ben één van de weinige op mijn werk trouwens… 😉

13. Met wie vier je pakjesavond?
Met vriendinnen! We hebben lootjes getrokken en kopen wat cadeautjes. We doen niet aan surprises wegens gebrek aan tijd, maar wel met een leuk gedicht en lekker eten erbij.

14. Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes kopen?
Daar kan ik maar één ding op zeggen… ACTION!

15. Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?
Toch wel de spanning die het vroeger met zich mee bracht. De hele dag was je benieuwd naar wat je allemaal ging krijgen. Mijn vader klopte altijd op de deur en wij hebben jarenlang gedacht dat het echt Zwarte Piet was. Gek dat hij er nooit bij was op dat moment… haha!

16. Moet het Sinterklaasfeest een traditie blijven?
Zeker! Het feest is hartstikke leuk voor kinderen, maar ook enorm veel ouderen kunnen er nog steeds van genieten.

17. Wat vind je leuker: Sinterklaas of Kerst?
Dan toch Kerst! (Sorry Sint…)

18. Ben je blij als het 6 december is?
Ik vind het altijd wel weer jammer. December is een maand waar ik het hele jaar naar uitkijk vanwege de feestdagen. Sint hoort daar zeker bij.

Dat was ‘m al weer! Laat je het even weten als je hem overneemt? Vind ik leuk om te lezen!

Wat zijn jouw plannen met pakjesavond?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s