Review | Action Facial Clay Mask (Multi-masking)

Ongeveer een jaar geleden kwam L’Oréal met de Pure Clay Maskers. Dit zijn drie maskertjes die je op verschillende zones van je gezicht kunt gebruiken, ook wel multi-masking genoemd! Ik wilde ze toen al graag proberen maar eerlijk is eerlijk, ik vind €10,- per stuk x 3 potjes aardig duur voor een gezichtsmasker. Afgelopen week spotte ik soortgelijke potjes bij de Action en ik nam er eentje mee om te testen!

Kleimaskers zijn vooral fijn als je een vette huid hebt. Ik heb dus een droge huid en dat weerhield me er ook van om de dure versies van L’Oréal te kopen. Het masker van de Action komt ook in drie varianten. Ik heb gekozen voor het masker met houtskool en natuurlijke zeeklei, omdat deze mij het meeste aansprak. Elk masker heeft zijn eigen functie en bij deze is dat diepe reiniging.

Het masker komt in een glazen potje met zilverkleurige deksel. Het ziet er erg chique uit en zou zo van een wat duurder merk kunnen zijn.

Hij is blauw-grijs van kleur en zou 1 tot 2 keer per week gebruikt kunnen worden. Ik vind twee keer per week voor een maskertje wat veel, zeker omdat deze eigenlijk niet geschikt is voor mijn huidtype. Normaal gebruik ik één keer per week een maskertje.

Ik heb normaal crème- of peel-off maskertjes. De substantie van een kleimasker is een stuk dikker. Dat is bij deze ook het geval, maar hij is gelukkig wel goed te verdelen. Bij het aanbrengen moet je er rekening mee houden dat je ogen, lippen en haarlijn vrij blijven, maar dat is in principe met elk masker wel het geval. Vervolgens laat je het 5-10 minuten zitten en haal je het er vervolgens af met lauwwarm water. Als je cirkelvormige bewegingen maakt dan word je huid ook nog eens gescrubd!

Voor een masker wat eigenlijk niet voor mijn huidtype is bedoeld, ben ik onder de indruk! Mijn huid voelt erg glad aan, maar is op sommige stukken wel wat droog. Dit is gelukkig zo opgelost met een verzorgende crème. Ik kan hem niet vergelijken met die van L’Oréal, maar ik kan deze zeker aanraden!

Ik kocht dis masker van 50 milliliter in de aanbieding voor €1,80. Normaal gesproken is hij iets boven de 2 euro, dus dat is alsnog heel goedkoop!

Gebruik jij wel eens kleimaskers?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

 

 

2 gedachten over “Review | Action Facial Clay Mask (Multi-masking)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s