Mijn Piercings

Veel mensen verwachten het niet bij mij, maar ik heb een aantal piercings! Ik krijg van mensen uit mijn omgeving vaak de vraag hoe mijn ervaring is met piercings en waar ik het laat doen. Aangezien piercings steeds populairder worden, deel ik mijn ervaringen met jullie! 

Hoeveel piercings heb je en waar?
In totaal heb ik er 5, waarvan ik er 2 niet meereken als piercing. Dit zijn mijn derde oorgaatjes. Ik heb ze laten piercen, omdat het net wel of net niet door kraakbeen heen zou gaan. Ik wilde geen risico nemen en heb ze laten piercen. Ik draag er overigens nog steeds piercings in, omdat dit een stuk comfortabeler zit. Verder heb ik nog een tragus-, helix- en inner conch piercing. De laatste heb ik sinds woensdag. Ik had eigenlijk een forward helix, maar deze begon helaas uit te groeien. De inner conch kwam daarvoor in de plaats, omdat de kans op opnieuw uitgroeien heel groot was. 

Heb je spijt van een piercing?
Nee eigenlijk niet! De tragus (nr 5) en helix (nr 1) heb ik altijd al heel mooi gevonden. Deze heb ik in hetzelfde oor zitten. Ik begon het andere oor een beetje kaal te vinden. De inner conch (nr 7) zit net een aantal dagen en moet nog herstellen. Tot nu toe nog geen spijt van!

Welke piercing was het pijnlijkst?
Allereerst is de pijn per persoon verschillend. Ik heb een hoge pijngrens en ben dus absoluut niet kleinzerig. Geen enkele piercing deed echt pijn bij mij. Het is gewoon even een rot gevoel. Het piercen in mijn oorlel was het minst vervelend. Ook de helix vond ik geen enkel probleem, omdat dit een dun stukje kraakbeen is.

Ook de tragus viel me alles mee. Het enige waar ik van schrok was het gekraak! Het zit heel dicht bij je gehooringang dus dat hoor je extra goed. Deze piercing is trouwens niet bij iedereen mogelijk dus vraag eerst even om advies van een piercer. 

De forward helix viel me best tegen. Ik had hetzelfde verwacht als bij de helix, maar je werkt op een kleiner oppervlak dus meer gepriegel. Hij was iets vervelender dan de rest. Toen kwam de inner conch. Deze moet door een heel dik stuk kraakbeen heen. Dit was veruit de vervelendste! Niet per se pijnlijk, maar een gemeen prikje wat langer aanhield dan mijn andere piercings. 

Ik laat me overigens niet echt tegenhouden door pijn. Het is maar heel even en je hebt er daarna iets moois voor terug! 

Heb je ooit problemen gehad met piercings?
Echt problemen niet. Veel mensen vinden het mooi en als ik mijn haar eroverheen draag ziet niemand het eigenlijk. Wat betreft de piercings zelf heb ik alleen last van vochtbultjes gehad. Dit hoort eigenlijk een beetje bij kraakbeenpiercings. Goed schoonhouden met (afgekoeld!) gekookt water en zeezout en het verdwijnt ook wel weer. Ook heb ik een uitgroeiende piercing gehad, maar ik was er op tijd bij. De piercing is eruit gehaald en ik heb het netjes dicht laten groeien. Zie je niks meer van! 😉

Zou je ooit meer piercings willen?
Voorlopig niet. Ik neem altijd pas een volgende piercing als de laatste compleet hersteld is. Het duurt vaak een jaar voordat een kraakbeenpiercing volledig pijnvrij is. Je hebt dus wel echt geduld nodig. Voor nu zou ik echt niet weten welke piercing ik er nog bij zou willen, dus ik laat het lekker zo! Een oor vol met piercings vind ik bij mezelf niet zo mooi. 

Wat voor sieraden draag je in je piercings?
Ik laat mijn piercings altijd zetten bij Queen of Rings in Rotterdam. Voordat je je laat piercen moet je echt goed research doen naar een shop. Over deze hoorde ik veel goede verhalen en ik ben zelf ook tevreden. Het fijne vind ik dat er alleen vrouwen zijn die piercen. Voelt voor mij persoonlijk net even wat fijner! 

Ik laat bij hen ook altijd mijn sieraadjes wisselen. Mijn tragus durf ik zelf niet, omdat het echt een minuscuul stukje is. Zij doen het dagelijks en met veel meer gemak. In mijn tragus heb ik een simpel zilver bolletje. Ik wil ooit misschien nog wisselen naar een steentje, maar voor nu vind ik dit prima. 

In mijn helix draag ik nu een zilver strikje. Ik moest er even aan wennen na een jaar een zilver balletje te hebben gedragen, maar het valt nu wel een stuk meer op! 

In mijn inner conch draag ik nog het staafje waar het mee gezet is. Deze laat ik 9-12 maanden zitten voordat ik ga wisselen. Het verwisselen van sieraden kan het helingsproces van een piercing beïnvloeden dus ik wacht hier zo lang mogelijk mee. Ik hoop er ooit een ringetje in te kunnen dragen. 

Mocht je nog vragen hebben over (mijn) piercings, laat het me gerust weten! Benieuwd naar de verzorging? Daar schreef ik eerder al een blog over! Welke piercings heb jij of zou jij ooit nog willen? 

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

7 gedachten over “Mijn Piercings

 1. Wat leuk! Toch lijken die in je oor wel echt pijnlijk! Ik zelf heb een navelpiercing! Ben er super blij mee maar het heeft wel een aantal jaartjes geduurd voordat ik hem durfde te laten zetten! Ik ben namelijk super bang voor naalden haha! Leuke blog ook! Liefs xx

  Liked by 1 persoon

  1. Het is vooral het moment zelf, verder valt het mee. De genezing vind ik vervelender dan het zetten: niet op dat oor slapen, 3x per dag zeezout, opletten met omkleden… het is echt wel even een dagtaak haha. Een navelpiercing vind ik ook erg mooi! Dat durf ik dan weer niet met kleding enzo. Thanks! ☺️ xx

   Like

 2. Veel piercings zo! Ik heb er zelf geen. Alleen twee oorgaatjes. Wil er mss nog een tweede bij, maar ook weer bang dat ’t too much is. Ik draag meestal alleen knopjes erin met een steentje. Vriendinnetje heeft een oorbel met steentje in de tragus, dat vind ik wel heel cute staan

  Liked by 1 persoon

  1. Tweede oorgaatjes zijn juist heel leuk! Nooit iemand gezien waarbij dat “too much” is. Gewoon doen haha. Je kan ook neppiercings kopen om te checken of het staat! Wat ik zelf vaak doe is een plakpareltje van de Action opplakken. Dan krijg je een beetje een idee of het iets voor je is.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s