Taste | Tony’s Chocolonely Melk Marsepein & Puur Pepernoot

Sinterklaas is nog niet in het land, maar al het bijbehorende snoepgoed daarentegen wel! Ik ben gek op Sinterklaas snoepgoed. Vooral kruidnoten zijn favoriet, maar een lekkere chocoladeletter laat ik ook zeker niet liggen! Jullie weten hoe gek ik ben op Tony’s Chocolonely chocolade. Ik aas al jaren op de chocoladeletter-repen van dit merk, maar grijp elk jaar mis. Dit jaar heb ik ze dan eindelijk en ga ik ze voor jullie (en mezelf, haha) testen! Benieuwd naar deze repen? Lees snel verder!

Ik heb de smaken 51% puur met pepernoot en melk met marsepein weten te bemachtigen. Deze repen gaan elk jaar ontzettend snel, dus tegen de tijd dat het december is, zijn ze al bijna niet meer te krijgen. Als je deze wil, raad ik je dus wel aan om ze zo snel mogelijk aan te schaffen. De pepernoot variant is er ook nog met melksmaak, maar ik vind pure chocolade lekkerder.

De wikkel is anders dan andere repen van Tony’s. Normaal staat er een verhaal in over de fairtrade chocolade die zij gebruiken en wat zij voor de cacaoboeren betekenen. In deze repen zit een mini-bordspelletje wat je zou kunnen spelen op Sinterklaasavond. Een erg leuke toevoeging!

Tony’s Chocolonely staat bekend om zijn ongelijke repen. Geen rijtjes met blokjes naast elkaar, maar allemaal verschillende soorten in grootte. Ik vind het er altijd erg leuk uit zien, maar het is onmogelijk om te breken. Bij deze reep is dat dilemma nog groter. Er zit namelijk een S (of een P) als letter in deze chocolade, maar dit is één geheel. Lastiger om te breken dus! Een voordeel is wel dat kinderen niet meer kunnen zeuren over dat de één een grotere letter heeft dan de ander (Wat natuurlijk sowieso onzin is, want het gewicht van de chocolade blijft hetzelfde! 😉 ).

Links op de foto zie je 51% puur met pepernoot. Allereerst is het dus kruidnoot wat erin zit en geen pepernoot. Ik heb er altijd een hekel aan als mensen dit met elkaar verwarren. Kruidnoten zijn die harde, halve bolletjes. Pepernoten zijn die zachte, misvormde dingen. Het gaat hier dus om kruidnoten. De chocolade is erg puur, dus hier moet je wel van houden. Het zorgt er namelijk voor dat het erg ‘zwaar’ is om te eten. De stukjes kruidnoot (!) zijn lekker crunchy en niet te groot. Aanrader!

Rechts is een stukje van de melk met marsepein. Ik vind marsepein erg lekker, maar kan het me absoluut niet voorstellen met chocolade. Toch was ik heel nieuwsgierig naar deze reep. Helaas viel hij me een beetje tegen. Je proeft vooral de melkchocolade en af en toe een zacht stukje verdwaalde marsepein. Het idee is leuk, maar de marsepein had van mij wel iets meer gemogen. Zeker niet verkeerd, maar geen favoriet!

De repen bestaan uit 180 gram chocolade en kosten gemiddeld tussen de 3 à 4 euro. Ze zijn onder andere te koop bij Albert Heijn.

Heb jij deze chocoladeletter-repen wel eens geprobeerd? Welke is jouw favoriet of zou je graag eens willen proberen?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

4 gedachten over “Taste | Tony’s Chocolonely Melk Marsepein & Puur Pepernoot

  1. Wat een straf om te testen haha! Die met kruidnoten (ook een hekel aan als mensen het verkeerd zeggen!) klinkt lekker! Met marsepein eigenlijk ook wel haha. Ik zie je foto’s trouwens niet 😦

    Liked by 2 people

  2. Pingback: De Sinterklaas Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s