Oxyfresh Pet Oorreiniger

Net als bij mensen is het voor honden heel belangrijk dat de oren schoon gehouden worden. Een tijdje geleden kreeg ik een pakket van Tophond.nl met een shampoo, geurverwijderaar en een oorreiniger. Na mijn enthousiasme over de andere twee producten, werd ik heel nieuwsgierig naar de oorreiniger!

Ook honden hebben last van oorsmeer. Bij mensen kan dit zorgen voor jeuk en bij een slechte hygiëne wellicht een ontsteking. Voor honden is het een stuk vervelender. Zij kunnen namelijk oormijt krijgen. Deze mijten bijten zich vast aan het oorsmeer en het is ontzettend besmettelijk voor andere honden. Alles over het herkennen en bestrijden van oormijt kun je hier lezen.

Ik controleer de oren van mijn hond regelmatig op oorsmeer. Mocht ik iets zien, dan probeer ik het weg te halen met een doekje met warm water. Over het algemeen zijn ze dus schoon, maar een oorreiniger in een knijpflesje is natuurlijk veel makkelijker! Je doet een aantal druppels in het oor, je laat de hond even met de kop schudden en je bent klaar. Toch klinkt het makkelijker dan het is. Tenminste, bij mijn hond dan! Mijn hond is nog erg jong (dus weinig gewend) en snel bang, hij vond het maar niks dat er iets in zijn oor kwam.

Ik zal jullie een foto van de binnenkant van zijn oren besparen 😉 , maar ik zie wel degelijk verschil. Nu zitten zijn oren (gelukkig) niet vol met oorsmeer, maar het frist zijn oren wel op. Op bovenstaande foto is de linkerkant wel gedruppeld en rechts nog niet. Links ziet het oortje er een stuk schoner uit en rechts lijkt het nog een beetje dof. Er is dus ook wel degelijk verschil te zien als je hond weinig oorsmeer heeft!

De reiniger werkt naar mijn idee prima. Nu heb ik het natuurlijk niet kunnen testen met (veel) oorsmeer, maar voor het schoonhouden van de oren werkt hij in ieder geval goed! De reiniger is te koop bij Tophond.nl voor €15,-. Hij is ook verkrijgbaar in een set met een shampoo en geurverwijderaar voor €37,50.

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s