Review | Konjak Spons

Whut? Bijna twee weken geen blog over Action? Dat is inmiddels wel een recordje denk ik. Vandaag is hij er weer, want ik kwam iets heel bijzonders tegen. Action verkoopt sinds kort zogenaamde konjak sponsjes. Ehm.. wat voor spons? Ik testte het uit!

Toen ik de spons in de winkel zag wist ik even niet wat ik er mee moest. Volgens de verpakking houdt het de huid jong en is het ideaal voor een gevoelige huid. Het zou moeten zorgen voor een mooie glans en het reinigen van de poriën. Nu ben ik nog niet zo heel oud, maar de tijd gaat ontzettend snel dus het is nooit verkeerd om daar op tijd mee bezig te zijn 😉 Wat ik wel heb is een gevoelige huid en nu het weer kouder wordt, begint het weer wat erger te worden. Rode wangetjes, schrale plekjes.. Je kent het misschien wel.

De konjak spons is gemaakt van de wortels van een konjakplant en is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Ook nog eens goed voor het milieu dus. De spons is huidskleurig, pearl powder zoals Action dat mooi noemt, en heeft een smal touwtje waar je hem aan op kunt hangen. Hij is bol aan de voorkant en plat aan de achterkant. 

Zet alvast een bakje lauwwarm water klaar voordat je begint! De huid moet goed gereinigd en vrij van make-up zijn. Daarna is het belangrijk dat de huid een beetje vochtig is. Dit kun je het beste doen door met bijvoorbeeld een washandje met lauwwarm water over je gezicht te gaan. De spons ruikt trouwens ontzettend naar rijst en doet me qua structuur echt denken aan kroepoek, haha.

Vervolgens moet de spons natgemaakt worden. Ik dompel hem voor een paar seconden onder in het water. Langzaam voel je hem helemaal zacht worden.

Knijp de spons vervolgens goed uit, zodat het overtollige water er uit is.

Vervolgens ga je met ronddraaiende bewegingen over je vochtige huid. Hier op de foto heb ik hem rechts (de kant zonder spons 😉 ) al gebruikt. Het is echt een stuk minder rood dan aan de andere kant! Ik heb altijd last van rode wangetjes, dus dit is echt een wereld van verschil voor mij.

Wat een leuk product is dit! Het is eigenlijk een hele simpele spons, maar door de structuur geeft het je huid een heerlijke mini-massage. Na gebruik glanst mijn huid en zijn de droge plekjes aanzienlijk minder. Helemaal weg zijn ze niet, maar met een dagcrème na afloop is het helemaal weg. Je kunt hem trouwens ook gebruiken met een reiniger voor je gezicht en je kunt hem schoonmaken in kokend water. Na gebruik wel even goed laten drogen!

De spons is voor €1,95 te koop bij Action!

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

 

2 gedachten over “Review | Konjak Spons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s