Alpaca Mountain

Een tijdje geleden vertelde ik al dat ik in mijn vakantie een weekje naar Limburg zou gaan, in de buurt van Maastricht. Mijn zusje is gek van alpaca’s en toen we ontdekten dat je daar in de buurt kunt boerengolfen met alpaca’s, moest dit natuurlijk wel even geprobeerd worden! Vandaag deel ik mijn ervaring met jullie.

Het bedrijf waar we dit gedaan hebben heet Alpaca Mountain en is te vinden in het plaatsje Sweikhuizen. Je kunt er niet alleen golfen met alpaca’s, maar ook wandelen en in de winter zijn er ook workshops. Ontzettend leuk en heel uniek, want bij ons in de Randstad heb je dit soort dingen niet.

Boerengolf is een soort midgetgolf, maar dan op een weiland met een klomp aan een stok en een handbal. Normaal gesproken is dit tussen de koeien, maar wij deden dat dus tussen de alpaca’s. Een groot voordeel: geen vieze koeienvlaaien waar je je doorheen moet manoeuvreren maar schattige alpaca keuteltjes 😉

Allereerst was de eigenaar ontzettend vriendelijk. Hij vertelde ons hoe boerengolf werkt en we kregen veel informatie over de alpaca’s. Zo fokt hij ze al jaren en zijn alpaca’s de meest vriendelijke dieren die er zijn. Het zijn echt vluchtdieren, dus je moest ze niet laten schrikken. Ze hebben alleen een ondergebit en een trap van een alpaca stelt niet zoveel voor. Ze kunnen zichzelf dus eigenlijk alleen verdedigen door weg te rennen en zetten het dan ook graag op een lopen.

Boerengolf is een stuk moeilijker dan midgetgolf. door de klomp en de grotere bal is het lastig om te doseren en precies te werk te gaan. Ik moet ook eerlijk zeggen dat we meer oog hadden voor de alpaca’s. In eerste instantie bleven ze ver bij ons vandaan en dachten we dat het er heel weinig waren.

Maar… hoe dichter we bij het stalletje kwamen, hoe meer ze zich lieten zien. Het zijn hele lieve en nieuwsgierige beestjes. Halverwege mochten we ze ook voeren en dat maakte het toch wel extra leuk!

Er waren ook heel veel jonge alpaca’s. De eigenaar vertelde dat alpaca’s heel snel stress krijgen en dat stress al snel kan leiden tot een miskraam. Heel bijzonder dus dat hij zoveel kleintjes heeft lopen. 

Ik kan het golfen tussen de alpaca’s bij Alpaca Mountain zeker aanraden! Het kost maar €5,- per persoon en je bent toch al snel 2-3 uurtjes zoet. Leuk om op deze manier kennis te maken met deze beestjes! Ben je heel enthousiast en heb je een grote tuin? Dan zijn de alpaca’s ook te koop 😉 

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

7 gedachten over “Alpaca Mountain

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s