Oxyfresh Pet Shampoo

Regelmatig hebben jullie mijn hond Mellow voorbij zien komen in blogs. In de Furry Friend Tag vertel ik meer over hem. Van Tophond.nl kreeg ik een pakket opgestuurd met een shampoo, oorreiniger en geurverwijderaar van Oxyfresh. In deze blog test ik de shampoo uit en laat ik weten wat ik ervan vind!

Mellow is een Sheltie en heeft dus wat langer haar. Dit vereist heel veel verzorging. Door dit lange haar kunnen er sneller huidproblemen ontstaan. Er zijn verschillende oorzaken van en hier kun je een aantal tips vinden om dit probleem te verhelpen. Een goede vachtverzorging kan helpen bij het voorkomen van dergelijke problemen. Ik borstel hem minimaal één keer per week om zijn vacht zo mooi mogelijk te houden en het te kunnen laten ‘ademen’. Ik was hem in ieder geval twee keer per jaar en soms een keertje extra als hij echt heel vies is. Te vaak wassen is namelijk niet goed voor de huid. Honden hebben een beschermlaag op de huid zitten en met te vaak wassen kan deze aangetast worden. Eén tot vier keer per jaar is eigenlijk wel voldoende!

Met zijn lange haar is een goede shampoo ook belangrijk. Een lange, dikke vacht zorgt er al gauw voor dat er minder zuurstof tussen komt. Een heerlijk plekje voor bacteriën dus. Oxyfresh shampoo heeft het exclusieve bestanddeel Oxygene wat staat voor actief zuurstof. Dit bestanddeel zorgt ervoor dat deze bacteriën aangepakt worden en dat de vacht van je hond écht schoon is. De Oxyfresh shampoo staat bekend als één van de beste hondenshampoos en wordt dan ook door veel dierenartsen aangeraden. Tijd dus om dat op mijn eigen viervoeter te testen!

Voordat ik Mellow ging wassen, besloot ik het eerst even te testen op mijn eigen handen. Hij heeft een gevoelige huid, dus ik ben altijd een beetje huiverig met nieuwe shampoos. Als mijn eigen gevoelige huid er niet op reageert, dan durf ik het ook wel op hem te gebruiken. Uit de fles komt een groene substantie met een hele frisse eucalyptus-achtige geur. Niet heel erg aanwezig, maar dat hoeft ook niet. Na het toevoegen van een paar druppeltjes water schuimt het al behoorlijk!

Aangezien ik zelf nergens last van had, durfde ik het wel op Mellow te testen. Hij vindt douchen verschrikkelijk, dus het is altijd al een drama op zich. Wat ik ideaal vind aan deze verpakking, is dat het een klikdopje heeft. Met één hand kun je dus gemakkelijk de verpakking openen en dat is ideaal met een hond die het graag op een lopen zet.

Ook op de hond schuimt het erg goed en je hebt niet veel product nodig om je hond lekker in te kunnen soppen.

Na het wassen schrok ik wel even. Hij kwam er als een enorme pluizenbol onder vandaan. Dit heeft hij normaal nooit met wassen! Het haar voelde wel heel zacht en luchtig aan. Na een beetje borstelen konden zijn wilde haren wel getemd worden en zag het er prachtig uit!


Vooral op de voor- en nafoto zie je het verschil erg goed. Voor het wassen zag zijn vacht er dof en pluizig uit. Na de wasbeurt glanst zijn vacht weer en ziet het er mooi zwart uit. Ik kan deze shampoo iedereen aanraden!

De shampoo is te koop bij Tophond.nl voor €15,-. Hij is ook verkrijgbaar in een set met een oorreiniger en geurverwijderaar voor €37,50. Benieuwd naar de oorreiniger en geurverwijderaar? Houdt mijn blog dan zeker in de gaten!

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

2 gedachten over “Oxyfresh Pet Shampoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s