Book Review | Hex

img_4209Vroeger was ik een fanatiek lezer. De laatste jaren heb ik mezelf daar te weinig tijd voor gegund vanwege het studeren. In mijn vakantie begon ik aan het boek ‘Hex’ van Thomas Olde Heuvelt. Normaal ben ik van de thrillers, maar dit is echt een horrorverhaal. Iets waar ik bij films een hekel aan heb. Ik laat je weten wat ik van dit boek vind!

Hex gaat over een vervloekte heks in het dorpje Beek. Klinkt niet gelijk spannend, maar zodra ik de flaptekst las werd ik steeds nieuwsgieriger.

‘Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw met dichtgenaaide mond en ogen. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit geopend mogen worden. 

Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat de moderne samenleving zich langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken.’

Aan het begin weet je eigenlijk nog niks van de heks. Je weet dat ze er ronddwaalt, maar nog niet waarom. Pas later in het verhaal wordt dit duidelijk gemaakt en krijg je ook te weten waarom haar ogen en mond dan zijn dicht genaaid. Je wordt hier gedurende het verhaal ook steeds nieuwsgieriger naar. Als je een ongeduldige lezer bent, dan kan dit best een reden zijn om af te haken.

Ik moest heel erg wennen aan de schrijfstijl van Olde Heuvelt. Hij maakt namelijk relatief lange zinnen, waardoor het soms moeilijk is je aandacht erbij te houden. Ondanks de lastige schrijfstijl, schrijft hij wel heel visueel. Je gaat dingen als het ware voor je zien. Als je eenmaal in het verhaal zit, raak je gelukkig steeds meer gewend hieraan.

Als je eenmaal in Beek woont, kun je er dus niet meer uit. In het boek zie je ook hoe de bewoners hier op hun eigen manier mee omgaan. De jongeren treiteren de heks en anderen brengen offers aan haar om de heks te vriend te houden. Beek is een echt plaatsje in Nederland, waar dit soort praktijken natuurlijk niet echt gebeuren. Er wordt een beeld geschetst van een soort Nederlandse variant van Noord-Korea. Buitenstaanders worden verdrongen, er gelden allemaal regels en de inwoners doen alles voor de heks.

Ik vind het een heel bijzonder boek. Na zoveel thrillers over ontvoeringen en moorden is dit echt iets heel anders. Ik heb het boek in drie dagen uitgelezen, omdat ik heel nieuwsgierig was naar het einde. Als je van spannende boeken houdt is dit echt een aanrader! Voor de niet-lezers onder ons: in 2018 komt de verfilming uit! 😉

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

2 gedachten over “Book Review | Hex

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s