Tag | Furry Friend

Je hebt hondenmensen en je hebt kattenmensen. Ik ben echt een hondenmens. In mijn 22-jarige leven heb ik vier honden mogen hebben en ik zou me echt geen leven meer voor kunnen stellen zonder een trouwe viervoeter! Momenteel hebben we een jonge enthousiasteling lopen waar ik helemaal gek op ben. Ik vertel graag meer over hem in de ‘Furry Friend Tag’!

Wat is de naam van je huisdier?
Mellow! Het betekent zacht en past heel goed bij zijn zachte karakter en lieve koppie.

Wat voor dier is het en wat voor ras?
Mellow is een hond. Een Sheltie, ook wel Shetland Sheepdog, om precies te zijn. De meeste mensen kennen ze niet, maar als ik zeg dat het een mini-lassie is, dan weten mensen exact wat ik bedoel! 😉

Hoe lang heb je je huisdier al?
Mellow is geboren op 2 mei 2015. We kregen hem toen hij 8 weken oud was!

Hoe heb je je huisdier gekregen?
We hebben altijd twee shelties gehad. Helaas overleed onze eerste in 2013 en bleef de ander alleen achter. Hij vond dit eigenlijk totaal geen probleem. Na 2 jaar kregen wij een beetje het gevoel dat hij eenzaam was. We besloten dus om een maatje voor hem erbij te nemen. Helaas hebben wij vorig jaar afscheid van hem moeten nemen.

Hoe oud is je huisdier?
Mellow is 2 jaar en 3 maandjes oud!

Wat zijn een paar gekke dingetjes over de persoonlijkheid van je huisdier?
Heb je even…? Mellow speelt niet graag met hondenspeelgoed, maar is wel altijd druk bezig met zijn knuffelberen. Zo heeft hij drie (!) panda’s van de Ikea, waar hij altijd mee slaapt. De knuffels van Ikea zijn echt aanraders voor honden trouwens, want ze zijn echt stevig! Ook heeft hij een pillow pet die hij echt als kussen gebruikt. Ook de balletjes waar hij mee buiten speelt zijn van een zachte stof, want dat vindt hij gewoon veel leuker. Gek beest! Een ander gek dingetje aan hem, is dat hij zich soms niet helemaal lijkt te beseffen dat hij een hond is. Hij kan draven en galopperen als een paard en springt door de tuin alsof het een konijn is.

O, en hij ligt graag uren naar buiten te kijken in het raamkozijn! Dit levert ook veel verbaasde blikken op van voorbijgangers.

Wat betekent de relatie met je huisdier voor je?
Ontzettend veel! Mellow is echt een gezelligheidsdier. Hij is heel graag bij je, ontzettend blij als je thuis komt en het is echt een goedzak. Je mag alles met hem doen en vertrouwt je voor de volle 100%. Na onze vorige twee honden dacht ik dat ik nooit meer zo gek kon worden op een hond, maar niets is minder waar! Hij is echt onderdeel van het gezin.

Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?
Of het echt mijn meest favoriete herinnering is weet ik niet, maar het is in ieder geval wel degene die me het meeste bij is gebleven. Toen we hem gingen ophalen bleek hij last te hebben van wagenziekte. Helaas duurde de rit een uurtje of 2. Je raadt het al, ik zat er helemaal onder! Hij kon er natuurlijk niets aan doen en van zo’n schattige pup kan je alles hebben 😉

Wat zijn de koosnaampjes voor je huisdier?
We hebben er aardig wat! De afkorting is Mel, lekker makkelijk als je hem even snel wil roepen. We noemen hem ook vaak poekie, toetie of boefie. Gewoon, omdat het schattig klinkt en hij luistert naar alles wat eindigt op -ie 😉

Dat was ‘m! Zoals je misschien wel door hebt kan ik geen negatief woord over hem zeggen. Ik zie mezelf later ook zeker met een hond. Katten heb ik dan weer iets minder mee, omdat je er naar mijn mening geen hechte band mee kunt opbouwen. Ben jij een honden- of kattenmens?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

9 gedachten over “Tag | Furry Friend

 1. Ooh stiekem is het gewoon een Shetland pony 😉 Ik ben echt een kattenmens en ik heb niks met honden. Meeste honden vind ik ook eng en onvoorspelbaar. Heb er ook een hekel aan als ze op je springen. Ik vind het juist leuk dat katten lekker hun eigen ding doen en eigenwijs zijn.

  Liked by 1 persoon

   1. Haha ja met katten kan ik het gedrag dan wel weer voorspellen en weet ik hoe ik ze moet benaderen. Ik ben zo’n type die elke kat op straat wilt aaien en er tegen praat. Een rustige hond vind ik ook nog wel oké.

    Liked by 1 persoon

 2. Haha super leuk artikel zo! Zelf heb ik twee katten, maar ik vind honden ook geweldig! Zou je mij misschien willen terug volgen, als je de mijn blogs leuk vind! Ik begin pas net, dus zou super zijn!
  Xx

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s