Back to school tip | Desk planner

Ik hou ervan als alles netjes en georganiseerd is. Ik word dan ook een tikkeltje gestrest als ik niet alles op orde heb in mijn hoofd. Aan het begin van de week wil ik precies weten hoe mijn week eruit ziet en wanneer ik welke afspraken heb staan. Sinds ik de zogenaamde desk planners heb ontdekt, is dit een stuk makkelijker!

Een desk planner is eigenlijk gewoon een agenda voor op je bureau. Bij agenda’s heb je over het algemeen de weeknummers, data en dergelijke er al in staan. Met een desk planner maakt het niet uit wanneer je ermee begint. Je kunt namelijk zelf de data of weeknummers invullen. Ik gebruik dus een agenda en een desk planner. Het lijkt dubbelop, maar voor mij is dat het niet. Mijn agenda stop ik altijd in mijn tas. Als ik ergens een afspraak maak, dan kan ik direct checken of ik kan en dat moment reserveren. Het onthouden gaat mij, helaas, niet altijd even goed af. Een desk planner is langwerpig en naar mijn mening onhandig mee te nemen. Deze laat ik dus lekker thuis!

Zondag is mijn vrije dag. Deze dag maak ik altijd even een momentje vrij om te kijken hoe mijn week er uit ziet. Dit schrijf ik vervolgens in mijn deskplanner. Deze ligt altijd open op mijn bureau, zodat ik elke ochtend of avond meteen kan zien wat er op de planning staat. Ik hoef op deze manier niet mijn agenda erbij te pakken en te bladeren naar de juiste week. You can call me lazy if you want to 😉

Er zit namelijk wel degelijk een verschil tussen een deskplanner en een agenda. In de meeste deskplanners heb je namelijk ook ruimte voor to-do lijstjes en notities. Dit kun je ook in je agenda doen, maar dat vind ik persoonlijk erg onoverzichtelijk. Ook losse post-its werken voor mij niet. Afvinken van taken werkt voor mij ontzettend motiverend, dus dit is dan ook de manier die ik altijd hanteer.

Ik gebruik overigens al jaren een deskplanner. Het is ook zeker een aanrader als je veel toetsen hebt in een week of lastig kunt inschatten wanneer je huiswerk af moet zijn. Schrijf lekker op die deskplanner wanneer wat af moet zijn en je ziet in één oogopslag hoeveel je nog moet doen voor die week.

Hema verkoopt deskplanners voor €4,-. Deze zijn stevig en goed van kwaliteit. Bij de Action verkopen ze momenteel leuke varianten voor maar €1,49! De deskplanner rechts is afkomstig van de Action en de planner links is van de Hema. Die van Hema komt echter wel uit een collectie van een aantal jaren terug en deze verkopen ze momenteel niet meer. Wel zijn er nog andere in het assortiment!

Gebruik jij een deskplanner of vind je het overbodig?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

4 gedachten over “Back to school tip | Desk planner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s