MAC lipstick stash

Vroeger was ik gek op lipgloss, maar tegenwoordig ben ik echt een lipstick-meisje. Vooral de lipsticks van MAC hebben mijn hart gestolen. Inmiddels heb ik al een aardige collectie van 23 lipsticks opgebouwd en deze deel ik graag met jullie!

MAC heeft verschillende finishes. Zelf heb ik de matte, satin, amplified, cremesheen, frost en lustre in mijn bezit. De eerste drie zijn mijn favoriet. Deze zitten het meest comfortabel op de lippen en blijven, naar mijn mening, het mooiste zitten.

Matte

Van onder naar boven: Kinda Sexy | Mehr | Velvet Teddy | Viva Glam I | Whirl
Matte, de naam zegt het al: een lipstick zonder glans of glitter. Van de matte lipsticks heb ik Velvet Teddy, Mehr, Kinda Sexy, Viva Glam I en Whirl. Mehr is mijn favoriet van de vier! Velvet Teddy moet ik nog wat aan wennen, net als bij Viva Glam I. Viva Glam I is wel de perfecte rode kleur voor mij. Kinda Sexy is helaas een miskoop geweest en vind ik mezelf niet zo goed staan. Whirl is net iets minder bruin dan Verve (satin) en vind ik daardoor wat makkelijker om te dragen. Toch moet ik er nog een beetje aan wennen!

Satin

Van onder naar boven: Amorous | Brave | Captive | Faux | Rebel | Spirit | Twig | Verve
Satin lipsticks hebben veel dekking. Het lijkt op een matte lipstick, maar zijn net iets glanzender en minder uitdrogend. Ideaal voor mijn ietwat droge lippen! De meeste lipsticks heb ik met deze finish. Mijn stash bestaat uit Rebel, Twig, Faux, Brave, Verve, Amorous, Captive en Spirit. Captive is één van mijn eerste lipstick aankoopjes geweest en heeft daardoor wel wat meer ‘emotionele’ waarde 😉 Rebel is een wat opvallendere kleur en draag ik daardoor iets minder vaak. Twig, Faux, Brave en Amorous zijn kleurtjes die ik heel regelmatig pak. Verve staat me niet zo goed, dus deze draag ik eigenlijk nooit. Spirit is één van mijn nieuwste aanwinsten en nu al een favoriet!

Amplified

Van onder naar boven: Cosmo | Craving | Fast Play
Van deze finish heb ik er eigenlijk veel te weinig. Het is een romige en goed dekkende finish die smeert als boter. Ik heb er momenteel maar 3, maar ik vind deze lipsticks zo prettig! Ik heb Cosmo, Fast Play en Craving en ik gebruik ze allemaal even graag!

Cremesheen

Van onder naar boven: Crème in your Coffee | Hot Gossip | Modesty | Speak Louder
Een finish waar ik nog niet zo goed over uit ben. Hij is dik en romig, maar dekt minder goed dan amplified lipsticks. Bij de ene lipstick vind ik het mooi, bij de ander weer totaal niet. Het verschilt echt per kleurtje. Hot Gossip, Modesty, Speak Louder en Creme in your Coffee zijn de vier cremesheens die ik in mijn stash heb. Mijn favoriet is toch wel Creme in your Coffee, waar ik een tijdje geleden een review over schreef. Speak Louder is wat opvallender roze, maar vind ik de perfecte roze kleur voor mij. Hot Gossip en Modesty vind ik ook erg mooi, maar draag ik eigenlijk te weinig.

Frost

Van onder naar boven: Angel | Viva Glam IV
Frost vind ik helaas één van de minst mooie finishes van MAC. Hij is heel glitterig en heeft een hele aparte glans. Het staat me op de één of andere manier gewoon niet. Ik heb er dan ook maar twee van: Viva Glam IV en Angel. Ik draag ze allebei zelden.

Lustre

Plumful
Lustre is medium tot licht dekkend en heeft veel glans. Net als bij de cremesheen finish weet ik niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Ik heb maar één lipstick met deze finish en die vind ik wel mooi, maar niet geweldig. Plumful is de enige lipstick die ik hiervan heb. Ik kocht deze samen met Captive, dus ook deze heeft wat ‘emotionele’ waarde 😉

De overige finishes zijn glaze en retro matte. Retro matte is heel erg matte en veel te uitdrogend voor mijn lippen. De matte lipsticks zitten vaak al niet mooi bij mij, dus aan retro matte ga ik dan al helemaal niet beginnen! Glaze is een voor mij minder bekende finish en is heel sheer. Ik vind een romige lipstick persoonlijk mooier.

Welke lipsticks van MAC heb jij in je stash?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

14 gedachten over “MAC lipstick stash

 1. Leuk om te zien welke je allemaal hebt! Ik heb: Mehr, Twig, Whirl, Verve, Captive, Rebel, Ruby Woo en D for Danger. M’n favo finish is satin, maar matte vind ik ook fijn. De retro matte finish ban Ruby Woo vind ik niet fijn en draag ik amper. Naast dat ie droog is, wat ik niet eens zo heel erg vind. Slijt ie gewoon echt heel lelijk, best wel korrelig. Daarnaast vind ik hem net iets te fel rood. De andere finishes heb ik eigenlijk nog nooit opgehad, maar spreken me sowieso al niet aan. Captive heb ik opnieuw gekocht, was mn tweede kleurtje na Mehr, maar ben ik kwijt geraakt 😦 Gelukkig was ie wel al bijna op, dus wilde hem sowieso opnieuw kopen. Maar hoop hem wel nog tegen te komen om echt op te maken! Nu al een maand kwijt :/ Twig en Captive zijn denk ik mijn favoriet. Op Rubo Woo na vind ik al mijn kleuren super mooi!

  Liked by 1 persoon

  1. Ook een mooie collectie! Satin is echt de fijnste finish inderdaad. Comfortabel, mooi gepigmenteerd en niet te glanzend! ❤ D for Danger ga ik ook steeds mooier vinden. Krijg alweer de neiging om wat te kopen, haha. Balen dat je Captive kwijt bent! 😦

   Like

   1. Haha ja dat snap ik wel hihihi. Ik vind het allemaal te verleidelijk, ik heb zelf een MAC PRO pas omdat ik visagiste ben. Dus krijg 20% korting… telkens te verleidelijk als ik naar d emac store ga

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s