Review | Essence Matt Matt Matt Long-lasting Lipgloss

Matte lippen. Ik ben er gek op, maar tegelijkertijd vind ik het ook een beetje lastig. Als ik lipstick draag zie je al gauw de lijntjes en met matte lipstick benadruk je dit nog eens extra. Toch ben ik altijd op zoek naar de perfecte matte lipstick. Essence heeft een matte lipgloss in het assortiment. Zou dit dan wel werken…?

Ik kocht de lipgloss in de kleur 03 Girl of Today. Dit leek mij de meest neutrale kleur voor mij en een kleurtje wat ik graag draag. Er waren ook nude tinten en fellere kleurtjes beschikbaar. In totaal heeft Essence 5 kleurtjes in het assortiment. Niet heel veel keuze dus!

De verpakking is heel simpel vormgegeven met een mat zwarte dop. de applicator is van een soort sponsachtig materiaal en heeft een aparte vorm. Het heeft inderdaad wat weg van een lipgloss, maar een matte lipgloss is in mijn beleving een beetje gek. De substantie ziet er ook heel droog uit.

De swatch op de arm. Het is in feite dus eigenlijk gewoon een liquid lipstick. Bij een lipgloss denk ik aan iets glanzends en transparants en dat is deze absoluut niet. Op de swatch vind ik hem er nog steeds droog uit zien, dus ik vrees dat ook deze mijn lijntjes extra benadrukt. 

Of toch niet! Op de lippen ziet hij er een stuk minder droog en net iets glanzender uit. Nu lijkt hij op de foto glanzender dan hij is, want hij is wel echt matte. Wauw! Hij brengt heel soepel aan en totaal niet streperig. Iets wat ik wel had verwacht na het swatchen op mijn arm. Het lijkt bijna een heel ander product (is niet zo! 😉 )
Ik ben heel erg verrast door deze Matt Matt Matt Lipgloss van Essence! Als je echt op zoek bent naar wen lipgloss, dan is dit waarschijnlijk niet wat je zoekt. Als je op zoek bent naar een liquid lipstick, dan is deze helemaal prima! Is hij ook long-lasting? Dat helaas niet. Hij gaat er wel zo gemakkelijk af als een lipgloss. 

De Matt Matt Matt lipgloss van Essence is onder andere hier te koop en kost €2,39

Welke liquid lipstick is jouw favoriet? 

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

4 gedachten over “Review | Essence Matt Matt Matt Long-lasting Lipgloss

  1. Ik vind de kleur echt prachtig! Jammer dat het niet zo lang blijft zitten maar ach, de meeste matte lipsticks overleven een maaltijd of drinken niet, er gaat altijd wel iets af. Mijn favoriete matte liquid lipstick is van NYX in de kleur Cannes 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s