My Faves | Spelletjes #1

De laatste tijd doe ik steeds vaker spelletjes. Ik heb eindelijk weer tijd en spelletjes die ongeveer 15-30 minuten duren vind ik dan erg leuk. Het duurt niet al te lang en je kunt er makkelijk meerdere potjes van doen. In deze My Faves deel ik mijn favoriete spelletjes die van een compact formaat zijn. Je kunt ze dus gemakkelijk meenemen op reis!

Halli Galli
Dit spel heb ik nog geen week, maar ik ben er nu al helemaal verslaafd aan. Het spel is eigenlijk super simpel. Om de beurt draaien de spelers een kaart om. Zodra er precies vijf dezelfde vruchten liggen, wint degene die het eerst op de bel drukt. De winnende speler krijgt de hele aflegstapel van de andere spelers. Het doel is uiteindelijk om alle kaarten te verzamelen. Degene die uiteindelijk alle kaarten heeft, wint het spel. Echt een typisch spel waar je lekker fanatiek van wordt en wat niet snel verveeld.

Saboteur
Dit spel is wat bekender en heeft ook een aantal uitbreidingen. De Saboteur is gemaakt door 999 Games, die meerdere leuke en simpele spelletjes verkopen. Mijn ervaring met hun spellen is heel goed en zo is ook de Saboteur een favoriet! Het spel gaat om een groep schatgravende dwergen. Er zijn echte goudzoekers, maar ook saboteurs die hen in de weg zitten. Zowel de saboteurs als de goudzoekers willen winnen, maar niemand weet wie wat is. Als de goudzoekers de schat vinden, worden ze beloond en krijgt de saboteur niks. Maar dit kan ook andersom! Aan het einde maakt iedereen pas bekend welke rol zij gedurende het spel hebben gespeeld. Dit is vooral erg leuk met een wat grotere groep. Speel je met zijn drieën, dan heb je al gauw door wie er aan het saboteren is.

Qwixx
Op zoek naar een chaotisch spelletje? Qwixx is er zo één! Je hoeft namelijk niet op je beurt te wachten. Iemand dobbelt en iedereen kan de worp gebruiken. Je moet uiteindelijk zoveel mogelijk getallen aankruisen op je scoreblad om punten te scoren.

Bij de originele variant heb je, zoals je ziet, twee rijen van twee tot en met twaalf en twee andersom. Er is ook een andere variant verkrijgbaar, waarin alle kleuren en getallen door elkaar staan. Leuk voor extra chaos! 😉 Deze scoreblokken zijn los te koop. 

Shuffle: Monopoly Deal & Cluedo Kaartspel
Ik heb echt een hekel aan Monopoly… Het duurt zo ontzettend lang en ik heb daar echt het geduld niet voor. Spelletjes die korter duren zijn meer mijn ding. Er blijkt dus ook een Monopoly-kaartspel te zijn, die aanzienlijk korter duurt. Ideaal!

Monopoly in kaartvorm is eigenlijk best gek. Hoe zit het dan met de huisjes en hotels? Dat was ook het eerste wat ik me afvroeg. Letterlijk alles is in kaartvorm. De straten, de kanskaarten, de huisjes, de hotels… alles. Je kunt dus ook niet lopen met een pion. Even wennen, maar erg leuk! Ik heb de Disney-editie, maar er is ook een gewone! 

Er is ook een kaartspel gemaakt van Cluedo, wat ook echt een aanrader is!  

Ligretto
Als je van échte chaos houdt dan is Ligretto een aanrader! Ligretto is een ontzettend snel spel, waarbij je ook nog eens heel goed moet opletten en reageren. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk Ligretto kaarten in een volgorde van 1 tot 10 op tafel te leggen. Lijkt makkelijk, maar er zijn geen beurten. Iedereen is tegelijk aan de beurt. Nog meer chaos dus dan bij Qwixx! Dit spel is er in drie kleuren, zodat je ze kunt uitbreiden. De basis is hetzelfde, maar de achterkant is anders. Heb je 1 spel dan kun je met 4 spelers, 2 spellen met 8 spelers enzovoorts. Slim bedacht! 

Ben jij een liefhebber van korte of lange spellen en welk spel is je favoriet?” 

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s