Review | WasGij puzzel (150 stukjes)

Puzzelen vond ik vroeger heel leuk om te doen. Samen met mijn oma of met mijn zusje kon ik uren zoet zijn aan het maken van een puzzel. Naar mate je ouder wordt, ga je steeds meer andere dingen doen en verwateren dit soort hobby´s. Ik heb de laatste tijd wat moeite met ontspannen, omdat ik een half jaar lang weken maakte van meer dan 56 uur en geen vrije dagen meer had. Ik probeerde het puzzelen weer eens uit!

Buiten de kinderlijke paardenpuzzeltjes, had ik thuis niets meer liggen. Ik ging op jacht naar een nieuwe puzzel en had al vaker iets gehoord over de WasGij puzzels. Normaal puzzel je wat er op de voorkant staat, maar hier weet je niet wat je gaat puzzelen. Je puzzelt vanuit het gezichtspunt van iemand die op de voorkant staat. Dit wilde ik al een hele tijd proberen, dus ik kocht voor €2,99 bij de Big Bazar de Picknick Paniek puzzel van 150 stukjes.

In eerste instantie was ik bang dat 150 stukjes nogal weinig zou zijn. Een normale puzzel met 150 stukjes is voor kinderen van een jaar of 6. Ik kan je alvast vertellen dat deze een stuk moeilijker is, omdat je niet weet wat je aan het puzzelen bent.

Op de doos zijn verschillende hints verstopt, waarmee je meer informatie krijgt over hoe de puzzel eruit ziet. Ik moet zeggen dat dit het niet veel makkelijker maakt. Het is fijn om te weten waar een bepaald gedeelte uit de puzzel zit, maar je komt er niet heel veel verder mee.

Ik besloot om eerst de puzzelstukjes te sorteren. De randen legde ik bij elkaar en de rest sorteerde ik een beetje op kleur. Het is bij deze puzzel wel echt het handigst om met de randen te beginnen!

Na ongeveer anderhalf uur was ik klaar en was dit het resultaat. Ik had nooit verwacht dat ik zoveel lol zou hebben in het maken van een puzzel. Het leuke aan deze is dat je niet weet wat je puzzelt, maar het wel heel graag wil weten. Daardoor blijf je doorgaan, terwijl ik normaal na een half uurtje wel zou afhaken.

Ik vind de WasGij puzzels echt een aanrader! Momenteel ben ik bezig met een puzzel van 950 stukjes en dat is echt wel een uitdaging. De puzzels zijn verkrijgbaar bij Intertoys, maar zijn vaak goedkoper te vinden bij Kruidvat en Big Bazar. Even goed zoeken dus, voor je ze voor de volle prijs koopt!

Heb jij wel eens een WasGij puzzel gemaakt?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s