DIY | Achtergrondjes voor (product)foto’s

Als je gaat bloggen, dan ga je in veel gevallen ook productfoto’s maken. Ik in ieder geval wel! Ik vind het leuk om af te wisselen, maar het is soms nog knap lastig om een mooie setting te maken. Waar is het licht het beste? Welke items leg ik bij het product? Door middel van oefenen kom je er vanzelf achter wat voor jou werkt. Zelf vind ik het leuk om de achtergrondjes regelmatig te wisselen. Hoe ik dat doe leg ik uit in deze Do It Yourself!

Je ziet bij veel bloggers van die mooie pinterest-achtergronden. Ik hou er van, maar wist zelf niet zo goed hoe ik dat moest doen. Momenteel woon ik namelijk nog thuis en heb ik niet de ruimte om een kamer helemaal foto-proof in te richten. De Action bood uitkomst! Ze verkopen al jaren schildersdoeken. In hobby-winkels zijn deze best aan de prijs, maar bij Action kost het niks. Ze hebben de standaard, wat dikkere doeken, maar ook hele dunne op ongeveer A4 formaat. Een ideaal formaat voor het fotograferen van beauty-producten. Ze zijn er trouwens ook groter, maar die zijn steeds uitverkocht bij mijn action. De doeken die ik gebruik kosten €1,45,- per 3 stuks.

Je kunt de doeken zo laten, maar ik vond dat persoonlijk wat saai. Je kunt het natuurlijk gebruiken als witte achtergrond, maar er zit een reliëf in het doek wat het effect niet zo heel mooi maakt. Schilderen is ook een optie, maar ik ben niet heel creatief en niet zo goed met een kwast. Ik weet van mezelf dat ik geen mooie achtergrond zou kunnen schilderen, maar als je dit wel kan dan moet je dit natuurlijk gewoon doen!

Mijn oplossing hiervoor is plakplastic. Dit verkopen ze bij de Action voor nog geen twee euro. Wat duurdere en mooiere varianten kun je kopen bij bijvoorbeeld de Hornbach. Hier betaal je wel €6,- of meer voor een rol. Het marmeren plakplastic kocht ik hier ook en heb ik tot nu toe nergens anders voor een goedkopere prijs kunnen vinden.

Als je je plakplastic hebt uitgekozen, kun je aan de slag gaan. Meet je doek af aan de achterkant van de rol. Hier staat lijntjes op en dit maakt het heel gemakkelijk om te knippen. Zorg dat je aan alle kanten minstens 5 tot 10 centimeter extra hebt.

Vervolgens haal je het laagje met de lijntjes van het plakfolie af. Nu plakt de achterkant dus. Zorg dat er geen vouwen in het plastic zitten en leg je doek er boven op. Druk hem goed aan en vouw daarna de korte randen om. Zoals je kunt zien heb ik veel teveel plastic over gelaten aan de lange kanten, dit kun je er eventueel nog afknippen. Zorg ervoor dat er geen lucht meer onder het plastic zit door te wrijven en vouw dan de lange kanten om. De hoekjes plakken nu natuurlijk niet, maar dit kun je aan de achterkant vastzetten met een klein stukje plakband. Daar zie je toch niks van!

Dit is dan het eindresultaat! Een marmeren plaatje, wat je als ondergrondje kunt gebruiken voor je foto’s. Je kunt het eventueel ook zo neerzetten als je dat mooi vind.

Bovenstaande achtergrondjes zijn beplakt met plastic van de Action. Ik vind ze leuk, maar wel een beetje saai. Deze gebruik ik al een tijdje en heb je waarschijnlijk al vaker voorbij zien komen in blogs.

In totaal ben je ongeveer €1,37 kwijt voor een achtergrondje met Horbach folie. Gebruik je folie van de Action, dan ben je nog goedkoper uit. Je houdt trouwens best veel van de rol over. Ik bewaar dit om het eventueel te vervangen als het lelijk wordt.

Wat gebruik jij als achtergrond voor je (product)foto’s?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

10 gedachten over “DIY | Achtergrondjes voor (product)foto’s

  1. Ik heb ook al een tijdje de marmer achtergrond bij de gamma gehaald. Ook heb ik wat leuke vachtjes en vellen papier met printjes voor een extra touch! 💕

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s