Taste | Hema Oat and Chocolate & Chocolate Chip Bars

Ik ben een lastige eter. Vooral in de ochtend krijg ik bijna niks weg. Een koekreep kan ik wel erg waarderen als vervanger van brood. Ze zorgen ervoor dat je vol zit, terwijl je het idee hebt dat je gewoon een koekje aan het eten bent. Zo krijg ik toch nog mijn ontbijt binnen, wat natuurlijk erg belangrijk is! Sinds kort heeft Hema de biologische koekrepen in het assortiment en die moest ik natuurlijk wel proberen 😉

De koekrepen zijn verkrijgbaar in drie verschillende smaken: Oat and Chocolade, Chocolate Chip en Cereal and Fruit. In de laatste zitten krenten en daar ben ik niet zo gek op. Ik ben dus voor de twee repen met chocolade gegaan!

Allereerst de Chocolate Chip reep. Deze is heel lekker! Het is een stevige koek en er zitten goede chocolade stukjes tussen. Bij chocolate chip koekjes gebeurt het wel eens dat er minuscule stukjes chocolade in zitten. Daar hoef je bij deze reep niet bang voor te zijn, want er zitten flinke stukken in. Verder is het een simpele koek. Je hebt wel eens dat de koek dan erg droog is, maar dat is deze zeker niet. Als je gek bent op chocolate chip koekjes dan is dit helemaal jouw ding! ❤

Dan de Oat and Chocolate reep. Van een collega hoorde ik dat deze niet zo lekker is, dus ik had eigenlijk al een vooroordeel. Gelukkig viel het alles mee en vind ik het wel erg lekker! De koek bestaat uit een laagje havermoutvlokken met daaroverheen pure chocolade. Je moet wel echt van pure chocolade houden, want dat proef je heel goed. Deze reep vult wel heel erg en kan in mijn geval een ontbijt goed vervangen.

Zo zien de repen er van binnen uit. Rechts de chocolate chip en links de oat and chocolate reep. Ondanks dat Hema niet claimt dat het gezonde repen zijn, ga je er automatisch toch een beetje vanuit. Tenminste, dat had ik. Het zijn biologische repen, maar ze bevatten alsnog erg veel suiker en calorieën. Niet gezond dus, maar wel erg lekker!

Leuk detail: de wikkel van de repen is zo typisch Hema! De verpakking is vrolijk en heeft een leuke quote. Hier kan ik heel blij van worden en geeft net even dat beetje extra.

De repen kosten €1,75 per doosje en zijn verkrijgbaar bij Hema. In een doosje zitten zes repen, dus je betaalt ongeveer €0,29 per reep. Alleen deze maand kun je met een klantenpas twee doosjes kopen voor €3,-! De repen zijn limited edition, dus als je ze wil proberen moet je er snel bij zijn!

Hoe denk jij over koekrepen als ontbijtvervanger? Ontbijttips zijn altijd welkom!

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

7 gedachten over “Taste | Hema Oat and Chocolate & Chocolate Chip Bars

 1. Ziet er heerlijk uit!
  Het enige probleem is dat ik eergister een lezing over natuurvoedign heb gehad en nu dus weet dat overal waar ”natuurlijke kleur & smaakstoffen” of ”Organisch” op staat niet zomaar ook gezonder is. Die natuurlijke stoffen zijn nog steeds dezelfde smaakversterkers als zes jaar geleden alleen nu anders genoemd, dus geen E-nummer vermelding meer en organisch is niet altijd organisch. Gelukkig hebben deze repen wel het keurmerk dat laat zien dat ze ook echt biologisch zijn (Het blokje met het groene blaadje).
  Alles met meer dan 3 ingrediënten heeft wel een stofje dat je gezondheid beïnvloed.
  En eigenlijk is alles met granen niet goed om te eten in de ochtend.. Ik zou eerder naar een appel of een omelet grijpen nu ik weet wat gluten in de ochtend met je darmen doet.
  Echt een aanrader om je eens in te verdiepen! Natuurvoeding (En nee, dat is niet ”geitenwollensok vegetarisch.. juist niet! 😀 )

  Liked by 1 persoon

  1. Ik vind voeding en wat het met je lichaam doet ook heel interessant! Inmiddels ben ik er inderdaad ook achter dat niet alles zomaar gezonder is. Gelukkig claimt Hema dat ook niet! Helaas gun ik mezelf er nu veel te weinig tijd voor en ben ik er minder mee bezig dan ik zou willen. Heb je toevallig nog aanraders (boeken/cursussen/websites oid)?

   Like

   1. Tja en soms is even jezelf volstoppen met chips, snoepjes en chocola gewoon lekker hahaha. Hema claimt dat inderdaad niet. Ik vind het gewoon zo jammer dat mensen zo om de tuin geleid worden, want wat heeft de samenleving er nou aan als we allemaal ‘vieze’dingen binnen krijgen? Worden we toch alleen maar ziek van?
    Nou, tot nu toe browse ik gewoon het internet, eergister die lezing dan van Fit By Nature. Hele inspirerende vrouw die met veel plezier haar werk doet! Ze geeft ook lezingen op locatie enzo.
    https://fitbynature.nl/

    Liked by 1 persoon

 2. Ontbijten is wel heel belangrijk, Maar als dat een uurtje later gebeurt dan het opstaan, is dat ook prima hoor. Regelmaat is nog het belangrijkste. Net als afwisselende voeding. Dus een keer zo’n reep, die vast heel smakelijk is, kan echt geen kwaad. Ook al zit er suiker in. Elke dag lijkt me verre van gezond. Misschien eens yoghurt of gewoon een banaan als ontbijt? Het hoeft niet altijd brood te zijn en groenten hebben ook veel vezels, die uiteindelijk nog gezonder zijn ook.

  Liked by 1 persoon

  1. Elke dag is zeker niet gezond nee en is ook niet mijn intentie. Zo’n reep is vooral handig als je een keer haast hebt en bijvoorbeeld geen yoghurt mee kan nemen. Thanks voor de tip over groente! Een banaan krijg ik niet weg s’ ochtends, maar misschien dat groente wel iets is ☺️

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s