Review | Lidl Make-up

Hoe geweldig het gebruik van een high-end make-up product ook voelt, het is ook heerlijk om een fijn koopje te scoren. De merken Essence en Catrice zijn daar leuke voorbeelden van, maar ook winkels als de Action en de Lidl doen tegenwoordig mee. Producten van de Action test ik regelmatig, maar van de Lidl eigenlijk nooit. In deze blog test ik een aantal make-up producten uit van de Lidl.

De naam voor de beautylijn van de Lidl draagt de naam Cien. Het is, voor zover ik weet, ook alleen verkrijgbaar bij Lidl. Alle make-upjes zijn €1,99. Of je nu een concealer koopt of een mascara dat maakt niet uit. Een lekker prijsje, maar zijn de producten ook goed?

Waterproof Mascara
Waterproof mascara gebruik ik eigenlijk niet zo heel vaak, omdat ik het idee heb dat het niet zo goed is voor mijn wimpers. Ik gebruik het dan ook alleen als ik ga sporten of als het buiten rot weer is. De haartjes van de mascara staan dicht op elkaar. Ik was bang voor een hoop klontjes, maar dat is gelukkig niet het geval! Het effect van de mascara is basic. Geen drama-effect, maar dat hoeft van mij ook niet. Bij het verwijderen van de mascara hoef je ook niet heel hard te boenen. Met mijn gevoelige ogen is dat een pluspunt! Een prima mascara voor overdag en een regenbuitje en sportsessie overleeft hij zeker. Alleen de verpakking… roze letters op een blauwe huls? Ik snap de keuze niet helemaal…

Volume Mascara
Ook dit is een prima basic mascara. Het borsteltje is heel simpel en zorgt voor meer volume in de wimpers. Nu heb ik van mezelf al lange wimpers, dus ik heb dit eigenlijk niet nodig. De verpakking is lekker simpel zwart met wit, maar ik vind dit een stuk mooier ogen dan de waterproof mascara.

Lip Pencil
Ook kocht ik, hoe kan het ook anders, twee lipproducten. Een lichtroze lip pencil in de kleur 05 Lady Rose en een wat donkerdere in de kleur 06 Fuchsia. Er zijn meerdere kleuren in het assortiment, maar deze spraken mij het meeste aan.

De kleurtjes zijn erg mooi en goed draagbaar. De finish is matte, maar zeker niet uitdrogend. De houdbaarheid is niet heel erg lang, maar hier heb ik zelf geen problemen mee. Potloodje in je tas en tussendoor even bijwerken vind ik geen probleem.

Eyeshadow Pencil
Ik hoorde minder goede verhalen over de oogschaduws van de Lidl, dus ik besloot voor de oogschaduws in pencil vorm te gaan. Ik heb de kleur 06 Earth Brown genomen, omdat ik in mijn ooglooks eigenlijk voornamelijk bruin gebruik. Ook hier worden de roze letters gebruikt op de verpakking. Op de zwarte verpakking van de lip pencils is dit nog wel mooi, maar op bruin? Niet mijn ding!

Het pigment is helemaal prima en het potlood is romig. Het glijdt daardoor soepel over de huid en dat is toch wel erg fijn op de ogen. Het is een matte bruine kleur, maar ik had hem persoonlijk liever net iets donkerder gehad of juist een stuk lichter. Het is een prima product, maar niet heel bijzonder.

De Lidl heeft leuke make-up producten in het assortiment. Ik ben er niet mega enthousiast over, maar de producten zijn gewoon prima. De verpakking is geen eyecatcher in je stash en ook de kleuren zijn niet heel bijzonder. Niet teveel poespas, maar daar is de prijs dan ook wel naar. Voor die 1,99 zou ik de producten zeker aanraden!

Heb jij wel eens make-up producten van de Lidl geprobeerd?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

2 gedachten over “Review | Lidl Make-up

  1. Die tweede mascara ziet er nog wel best uit qua borsteltje. Ik houd ook niet van waterproof trouwens, heb ook het idee dat mijn wimpers ervan afbreken. Gebruik het alleen als ik ga zwemmen oid.

    Liked by 1 persoon

    1. Is echt een prima mascara, zeker voor die €2,-. Een beetje vergelijkbaar met Essence. Precies! En met waterproof moet je enorm boenen ’s avonds om het eraf te krijgen of het gaat er niet eens af. Alleen maar gedoe!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s