My Faves | Apps #1


Apps, wie gebruikt ze niet? Mijn telefoon staat er vol mee en het is echt een mengelmoes van functionele en tijdverdrijvende apps. Ik ben altijd op zoek naar de meest handige apps die echt een toevoeging zijn of iets makkelijker maken. In deze blog deel ik mijn favoriete functionele apps met jullie!

Scanner for me
Ik heb regelmatig dat ik documenten in moet scannen voor school. Nu heb ik thuis wel een scanner staan, maar soms ben je net onderweg en wil je het eigenlijk gelijk regelen. Het scannen met een printer duurt vaak ook wel eventjes en als je een heel boekwerk in moet scannen dan ben je dus wel even bezig. Tegenwoordig gebruik ik de app ´Scanner for me’. Met deze app kun je gewoon via je telefoon een document inscannen en bijwerken. Ik hoor je denken ‘Dan maak je toch gewoon een foto?’, maar deze app knipt automatisch bij en zet het ook gelijk in PDF-bestand. Als je een handtekening toe moet voegen aan een document dan kan dat ook via deze app. Super handig!

iPhone gebruikers kunnen de app hier downloaden. De app is er helaas niet voor Android, maar er zijn wel vergelijkbare apps te vinden!

Shazam
Ik heb ontzettend vaak het probleem dat ik ergens loop en een leuk liedje hoor. Voorheen zocht ik me rot om het te vinden en vond het dan vaak ook niet. Dat was voordat ik Shazam ontdekte. Bij deze app druk je op de knop, je laat je telefoon een aantal seconde naar de muziek ‘luisteren’ en hij vindt gelijk het nummer voor je. Zo handig! In drukke winkels en op plaatsen met veel herrie werkt de app niet, maar dat is ook te verwachten.

iPhone gebruikers kunnen de app hier downloaden.
Android gebruikers kunnen de app hier downloaden.

Wunderlist
To do lijstjes, i love it. Ik werk er altijd mee en het geeft me een bepaalde rust in mijn hoofd. Soms heb ik zoveel lijstjes dat ik het overzicht even kwijt ben of ik ben onderweg en heb niks bij de hand. Daar gebruik ik Wunderlist voor! In deze app kun je heel geordend al je lijstjes maken. Als je een taak voltooid hebt, dan kun je hem afvinken van je lijstje. Handig en heel leuk!

iPhone gebruikers kunnen de app hier downloaden.
Android gebruikers kunnen de app hier downloaden.

VSCO
Filtertje hier, filtertje daar… De gewone filters van de iPhone en van Instagram vind ik niet zo bijzonder. Ik vind het heerlijk om met VSCO te werken. Hier heb je veel verschillende soorten filters, maar kun je ook weer spelen met de instellingen van de filters. Soms ben ik urenlang bezig met foto’s bewerken in deze app. Echt een aanrader!

iPhone gebruikers kunnen de app hier downloaden.
Android gebruikers kunnen de app hier downloaden.

PicMonkey
Weer een bewerkingsapp. PicMonkey gebruikte ik vroeger al om foto’s te bewerken via mijn laptopje. Inmiddels hebben ze dus ook een app en gebruik ik het nog steeds met veel plezier. Het bijknippen en het geven van touch ups aan een foto kan hij perfect. Hij kan net een beetje meer dan wat je met de bewerkingen van de iPhone zelf kan. Simpel, maar erg fijn in gebruik.

iPhone gebruikers kunnen de app hier downloaden.
Android gebruikers kunnen de app hier downloaden.

Boomerang
Boomerang-filmpjes zijn helemaal in. Het is een mini-videotje die beelden versneld voor- en achteruit afspeelt. Je krijgt er de meest hilarische filmpjes van en ook ik ben verslaafd. Het is geïntegreerd in Instagram, maar er is dus ook een losse app van. Heel handig als je wel zo’n boomerang wil, maar hem niet per se met de hele wereld wil delen.

iPhone gebruikers kunnen de app hier downloaden.
Android gebruikers kunnen de app hier downloaden.

LiveCollage
Collage’s maken, het lijkt iets van een aantal jaar geleden. Toch maak ik ze nog graag. Soms is het ontzettend handig voor in een blog. Je hebt net iets teveel foto’s ten opzichte van de tekst, maar je wil wel al je foto’s gebruiken. Een collage is dan ideaal! Ik doe dit graag met LiveCollage.

iPhone gebruikers kunnen de app hier downloaden.
Android gebruikers kunnen de app hier downloaden.

Dit waren mijn meest gebruikte functionele apps. Welke app gebruik jij het meest?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s