Review | MAC Waterweight SPF 30 Foundation

Met mijn droge huid is het lastig om een goede foundation te vinden. De foundations die te koop zijn bij de drogisterij komen vaak heel vlekkerig over of benadrukken mijn droge huid heel erg. Na jarenlang zoeken naar de perfecte foundation, heb ik hem eindelijk gevonden bij mijn trouwe vriend: MAC!

Hoevaak heb ik al benoemd in een blog hoe gek ik ben op MAC? Ik ben de tel kwijt. Vaak ging dit over lipsticks, maar deze keer dus over een foundation! Het ideale aan MAC foundations is dat ze zo enorm veel kleuren hebben dat er altijd wel iets voor je bij zit. De make-up artist raadde mij de kleur NC20 aan. NC staat voor Not Cold en dan is er ook nog NW, Not Warm. Dit staat voor de ondertoon in je huid. Het getal erachter geeft aan hoe donker de kleur van de foundation is.

Vanwege mijn droge huid werd mij de Waterweight foundation aangeraden. Deze is, zoals de naam al doet vermoeden, ontzettend vloeibaar en smeert lekker makkelijk uit. Deze foundation komt dan ook met een pipet in plaats van een pompje. Bij MAC moet je zo’n pompje los bij je foundation kopen, maar bij deze hoeft dat dus niet. Een groot voordeel vind ik ook dat er SPF30 in zit. Zo ben je ook gelijk beschermd tegen de zon!
Op bovenstaande foto zie je goed hoe vloeibaar hij is. Ik vind het zelf erg fijn en het zorgt ervoor dat je niet het gevoel hebt dat er een plamuurlaag op je gezicht zit. De dekking is gelukkig goed op te bouwen. Het is alleen wel een foundation die goed afgepoederd moet worden, maar dit doe ik met elke foundation. Zo op mijn arm lijkt hij wat donker, maar voor mijn gezicht is het de perfecte kleur. Mocht je nog nooit een foundation van MAC gehad hebben, dan raad ik je wel aan om je te laten adviseren over de kleur. Dit is erg lastig om zelf in te schatten.

Voor een flesje van 30 milliliter betaal je €35,50 en hij is onder andere hier te koop. Het is geen goedkoop flesje, maar voor een goede foundation heb ik dit wel over. Hij blend perfect in met de huid, waardoor je amper ziet dat je foundation op hebt. Ondertussen heb je wel een mooie egale huid. I love it!

Heb jij wel eens een foundation van MAC geprobeerd? 

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

4 gedachten over “Review | MAC Waterweight SPF 30 Foundation

  1. Mooi dat je een goede foundation hebt gevonden! Droge huid en foundation zijn inderdaad lastig, gelukkig heb ik niet heel vaak last van een droge huid. In de winter alleen wel eens. Ik gebruik True Match van L’oréal, die is ook zo vloeibaar, maar als ik droge vlekjes heb, zie je dat wel.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s