DIY Hondenijsjes

Het warme weer is heerlijk, maar voor onze huisdiertjes helaas wat minder aangenaam. Mijn hond is gek op de zon, maar heeft wel snel last van de warmte door zijn dikke vacht. Ik zocht een recept op voor hondenijsjes en kwam deze hele simpele tegen! 

Je kunt de ijsjes zo gek maken als je zelf wil. Er zijn zelfs recepten te vinden met yoghurt en pindakaas. Mijn hond is een makkelijke eter. Af en toe een lekker tussendoortje mag natuurlijk, maar het liefst houden we hem zoveel mogelijk op zijn eigen voer. Ook daarmee kun je dus ijsjes maken! 

Het enige wat je nodig hebt zijn plastic bekertjes, water en hondenbrokjes. Als je hond niet zo gek is op zijn brokken dan kun je er ook voor kiezen om hondensnoepjes of stukjes appel te gebruiken. Let er bij een appel wel op dat je het klokhuis goed verwijdert, want dit is giftig voor een hond. 

Allereerst doe je een laagje water in een plastic bekertje. Doe hem niet al te vol, want teveel ijs is ook niet goed voor je hond. Hij kan dan namelijk last krijgen van zijn maag en darmen. 

Vervolgens doe je er een paar brokjes bij. Houd er wel rekening mee dat je hond dus extra van zijn voeding binnenkrijgt en dat je in de avond misschien iets minder moet geven. 

Het bekertje zet je vervolgens in de vriezer. Hoe lang is afhankelijk van hoe koud je vriezer staat en hoeveel water je gebruikt.  Bij mij duurde het twee uur voor deze heerlijke hondenijsjes klaar waren…

Heerlijk voor de hond natuurlijk 😉 Het ziet er niet heel smakelijk uit, maar mijn hondje is er gek op. Om het ijsje uit het bekertje te halen laat je er warm water overheen stromen. Doe dit vervolgens ook over het losse blokje met ijs en brokken, anders blijft je hond er misschien met zijn tong aan vast plakken! 

Hoe help jij je huisdier met afkoelen tijdens deze warme dagen?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

3 gedachten over “DIY Hondenijsjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s