Doen Wat Je Leuk Vindt

Pixabay

Doen wat je leuk vindt, het klinkt zo simpel. Toch is het iets wat voor veel mensen lastig of niet vanzelfsprekend is. De laatste tijd ben ik me er steeds meer bewust van gaan worden hoe belangrijk het is om te doen wat je echt leuk vindt.

Je merkt eigenlijk pas hoe belangrijk het is, als je het meemaakt. Je doet een tijdlang wat er van je gevraagd wordt, maar eigenlijk vind je het helemaal niks. Het kost ontzettend veel energie en je doet het met tegenzin. Dan ineens komt er iets op je pad en dat blijkt helemaal je ding te zijn. Je krijgt hier veel meer energie van en merkt dat het dus beter kan.

Eigenlijk voel je dit vaak in de ochtend al. We hebben allemaal wel eens een dag waarbij je je liever nog even een keertje omdraait. Dat is menselijk. Maar stel nou dat je elke dag weer baalt als die wekker gaat en een nieuwe dag begint. Dat is echt wel een teken dat je iets aan het doen bent wat je niet gelukkig maakt.

Betekent dat dan dat je alles wat je niet leuk vindt niet hoeft te doen? Nee. Als je een keer gevraagd wordt om je kamer op te ruimen en je vind dat niet leuk, dan is dat natuurlijk een ander verhaal. Dat kan je best even doen en uiteindelijk ben je toch wel blij dat je het gedaan hebt. Met dingen als werk en hobby’s is het wel belangrijk dat je het leuk vindt. Het is iets wat je misschien wel 40 uur in een week gaat doen of doet ter ontspanning. Hoe vreselijk is het dan als je 40 uur van de week moe bent en geen zin hebt?

Het lastige is vaak om te achterhalen wat je dan echt leuk vindt. Ook ik worstelde hier lang mee en doe dat nu eigenlijk nog steeds. Gaandeweg komen er dingen op je pad waarbij je merkt of je er wel of geen energie uit haalt. Dit kunnen stages zijn, maar ook bijbaantjes. Mijn tip is om vooral lekker van alles te gaan proberen. Als je het probeert, weet je tenminste of het echt iets is wat je leuk vindt!

Zelf haal ik heel veel energie uit het bloggen en mijn huidige stage. Dit zijn echt twee dingen die ik ontzettend leuk vind!

Waar haal jij energie uit?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s