Later als ik groot ben

Pixabay

‘Wat wil je later worden?’ Van kinds af aan krijg je de vraag al voorgeschoteld. Veel kinderen geven de typische kinderantwoorden als juf, prinses, brandweer en ga zo maar door. Nu je steeds dichter bij “later” komt, wordt deze vraag ineens serieus. Wat wil ik later écht?

Als kind zijnde had ik eigenlijk al geen antwoord op deze vraag. Dierenarts leek me wel leuk, maar dieren opereren wilde ik niet. Laatst had ik een reünie. Je praat dan bij over de standaard dingen. Ik kreeg de vraag wat ik nu doe en antwoordde dat ik bezig ben met afstuderen. “Wat wil je daar mee gaan doen?”. Ik weet het niet. Ik weet het écht nog niet. Dat werd wel een beetje raar gevonden, aangezien ik binnenkort afstudeer.

Pixabay

Het heeft me eigenlijk best wel aan het denken gezet. Na mijn minor in Online Marketing wist ik eigenlijk wel dat ik de online wereld in wilde. Om die reden ben ik uiteindelijk ook mijn blog gestart, maar ook omdat ik fotografie erg leuk vind. Dat marketing mijn ding is, wist ik al iets langer. Het spookt ook al een tijdlang door mijn hoofd om iets voor mezelf te beginnen, maar wat precies… ook dat weet ik niet! Die onwetendheid vind ik aan de ene kant ontzettend vervelend, omdat je alle kanten op vliegt. Het ene moment wil je dat, het andere moment wil je weer iets anders. Aan de andere kant is het ook een voordeel. Als je compleet gefocust bent op iets wat je wil en het lukt niet of het valt tegen, wat ga je dan doen?

Ook het volgen van een master ben ik aan het overwegen. Een master opleiding wordt tegenwoordig erg gewaardeerd in het bedrijfsleven en het geeft me ook weer extra tijd om te ontdekken wat ik wil gaan doen. Het is alleen nog even afwachten of ik toelaatbaar ben met mijn huidige HBO-opleiding. Inmiddels ben ik wel zo ver dat ik in het ergste geval gewoon een tussenjaartje ga nemen om te kijken wat ik wil en gewoon lekker van alles te proberen.

‘Later als ik groot ben’ komt ineens heel dichtbij. Vroeger keek je er naar uit en nu hoop je stiekem soms nog dat je op de basisschool zit en nog jaren de tijd hebt om te beslissen.

Weet jij al wat je later wil?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

2 gedachten over “Later als ik groot ben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s