Review: Action Matte Lips Kit


De Kylie Jenner lipkit is razend populair, heel snel uitverkocht en niet goedkoop! Steeds meer budgetmerken komen met goedkopere varianten. Primark verkoopt bijvoorbeeld lipkits voor metallic lippen en Action voor matte lippen. Nu houd ik zelf niet zo van metallic, dus ik ging voor een lipkit van de Action!

Het beautymerk van Action heet Max & More. Deze lipkit zit in een simpele verpakking, maar daardoor zie je wel gelijk welke kleur je te pakken hebt. Ik heb het kitje gekocht in de kleur 05 Pretty Pink. Er zijn nog meer kleuren, maar deze waren helaas niet op voorraad.


Zo zien de gloss en het potlood er uit als je ze uit de verpakking haalt. Het oogt allemaal wat goedkoop, maar dat is het natuurlijk ook bij de Action. Als het transparante dopje van het potlood zwart was, dan had het er denk ik al wat beter uit gezien.


Op de swatches ziet het er allemaal erg roze uit. Het kan een hele mooie kleur zijn, maar mij staat het helaas in veel gevallen niet. Roze met een wat warmere ondertoon kan ik net iets beter hebben. Het potlood en de gloss voelen wel erg prettig aan. Het potloodje brengt wat stroef aan, maar de pigmentatie is prima.


En op de lippen ziet het er zo uit. Het geheel droogt goed op, maar voelt wel erg droog aan op de lippen. Dit zie je hier en daar ook wel een beetje en dit zorgt ervoor dat hij na verloop van tijd wel een beetje korrelig wordt. Ook de lijntjes zie je best goed.

Dan de houdbaarheid. Jeetje, wat blijft hij goed zitten! Na 2 uur slijt hij gelijkmatig van de lippen af. Een hapje en een drankje overleeft hij zeker. Het verwijderen van het product is wel een drama. Met micelair water lukte dit me echt niet. Met oog make-upremover gaat het wel, maar ook dan is het schrobben. Je hebt dus wel echt iets op oliebasis nodig om het er weer vanaf te kunnen krijgen.

Ik heb een beetje gemengde gevoelens bij dit product. De pigmentatie en houdbaarheid zijn echt top. Nu heb ik helaas de pech dat dit niet mijn kleur is, maar verder is het een mooi kleurtje. Ik hou er echt niet van als mijn lippen heel droog aanvoelen, dus deze lip kit is helaas niks voor mij. Dit setje is te koop bij Action en kost maar €1,98.

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Bloglovin! ❤

6 gedachten over “Review: Action Matte Lips Kit

 1. Chill dat ie lang blijft zitten en netjes slijt! Pas had ik eentje van Makeup Revolution gekocht en die korrelde heel snel van mn lippen af.. Gelukkig was ie 50%, of mss ging ie daarom eruit ook…
  Ik heb ook pas geleden matte liquid lipsticks van Primark gekocht “Kiss proof” oid, van de PS Pro lijn. Blijven zitten als een huis en voelen wel prettig aan op de lippen! Is zonder potloodje en voor 4 euro.
  Deze van de action hebben ze bij mijn action maar niet!

  Liked by 1 persoon

  1. Ik ga die van de Primark toch eens checken, thanks voor de tip! Tot nu toe alleen die metallic gezien, maar dat is echt niet mijn ding. Ze hebben ze heel soms bij de Action, maar ik heb het idee dat ze snel uitverkocht zijn. Was op zoek naar een ander kleurtje, maar grijp helaas steeds mis 😦

   Like

 2. Matte lipstick is sowieso lastig omdat het bijna altijd zorgt voor droge lippen en zichtbare lijntjes. Vind dit kleurtje overigens helemaal niet te fel voor je hoor. Je kan er altijd een beetje vaseline overheen smeren om droogheid te voorkomen en de kleur wat minder dekkend en intens te maken, maar dan is het niet echt matte meer natuurlijk…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s