Review: Make up Brush Cleaner


Vieze kwasten… Elke ochtend weer een drama. Op de ene kwast zit nog een uitgeharde klodder foundation en op de andere zit nog de donkerbruine oogschaduw van gisteren. Wassen is een tijdrovend klusje als je een flinke kwastenstash hebt en ze elke dag wassen is ook niet goed voor je kwasten. Maar met een kwast vol donkerbruine oogschaduw een lichte kleur aanbrengen? No way! Ik heb er eindelijk iets op gevonden!De color cleaner belooft dat hij je kwasten reinigt en dat je ze daarna direct weer kunt gebruiken. Vooral dat laatste is vaak een probleem. Ik ken de vloeibare kwastenreiniger van de Hema, maar je kwasten blijven dan nog een tijdje vochtig. Als je ze wast kun je ook wel een dagje uittrekken voor het drogen, dus iets waarna je ze direct weer kunt gebruiken? Klinkt ideaal!

Het is eigenlijk een heel simpel product. In een blikje zit een gekke soort spons. De structuur is alleen heel anders dan een spons. Het lijkt meer op dun gaas. Op bovenstaande foto zie je wat ik bedoel! Ik had verwacht dat de spons nat zou zijn, maar dat is hij niet! Sterker nog, hij is niet eens een beetje vochtig.

Hoe het werkt? Heel simpel. Je gaat met je kwast over de zwarte spons heen totdat de ergste kleur er vanaf is. Als de spons vies is kun je hem wassen met warm water en geurloze zeep. 

Ik was erg sceptisch, maar ik moet toegeven: het werkt best goed! Het maakt je kwast schoon genoeg om hem daarna weer te kunnen gebruiken. Volledig schoon wordt hij er niet van, maar daar is het dan ook niet voor bedoeld. Om hem te testen gebruikte ik trouwens een concealer kwast. Je ziet het product een klein beetje zitten, maar dit kun je er zo uitspoelen. Even laten drogen en het gekke sponsje is weer ready to use!

Ik ben fan! Heerlijk om zo even snel je kwasten schoon te kunnen zonder al teveel gedoe. Ik kocht dit blikje op AliExpress voor €1,93.

Hoe maak jij jouw kwasten tussendoor schoon? 

9 gedachten over “Review: Make up Brush Cleaner

 1. OOOOH! dit probleem is heeeel herkenbaar!
  Ik heb aparte penselen voor lichte en donkere kleuren en nog een aparte voor zwart.
  Om de paar weken maar ik z.
  De kwasten die ik gebruik voor lippenstift en liquid foundation maak ik schoon door een sponsje te pakken, die nat te maken en een beetje afwasmiddel of olijfolie erop te doen en dan met de kwast eroverheen te wrijven.
  Dan pak ik een grote mok, of meerdere mokken (of een kom, whatsoever als ze maar rechtop kunnen staan) en dan doe ik een bodempje azijn erin met heel heet water (geen kokend water! gewoon de kraan heet laten worden)
  Vervolgens doe ik ze allemaal, dus ook die voor lippenstift, erin en laat ze 15-30 min staan. dan even afspoelen en als ze nog vies zijn, doe ik ze terug en als ze schoon zijn dan leg ik ze plat op een handdoek. Dan laten drogen 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Handig! Iemand op insta gaf ook pas de tip zo’n donutknot ding te gebruiken daarvoor. Moetk ook nog steeds eens halen. Ik veeg oogschaduw altijd af aan mijn hand.. Gisteren weer eens al mijn kwasten gewassen dus die zijn weer fresh!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s