My faves: budget restaurants

Uit eten gaan met vrienden vind ik ontzettend leuk om te doen. Vooral nu ik het wat drukker heb, is het de ideale manier om elkaar even te zien en bij te praten, want ja… eten moet je toch! Eens in de 3 – 4 maanden spreek ik af met mijn vriendengroepje van de middelbare school. De ene keer gaan we lekker high tea-en en de andere keer gezellig uit eten. We blijven natuurlijk studenten, dus we zijn altijd op zoek naar gezellige restaurants met een leuk budget. In deze blog deel ik mijn favorieten met jullie!

Ik kom uit de regio Rotterdam, dus dat is ook de plek waar ik het vaakst uit eten ga. In de stad zitten heel veel leuke en hippe tentjes om te eten. Het liefst eet ik sushi, maar soms wil je natuurlijk ook wel eens iets anders eten of ga je met een groepje waarin iemand het niet lust.

Humphrey’s
De eerste in het lijstje is Humphrey’s. Dit restaurant zit niet alleen in Rotterdam, maar in meerdere groten steden als Eindhoven, Den Haag, Utrecht, Breda, Amsterdam, enzovoorts. Het concept is dat je drie gangen kunt bestellen voor €25,95. Het menu wisselt per seizoen en de keuze is heel divers. Ook vegetariërs kunnen er terecht! De vestiging in het centrum van Rotterdam is heel gezellig en ik zit hier dan ook met veel plezier. Lekker bijkletsen zonder dat je weggekeken wordt en de wijn is er ook erg goed!

Proeflokaal Bregje
Tot een paar maanden geleden kende ik dit restaurant eigenlijk nog niet. Proeflokaal Bregje heeft hetzelfde concept als Humphrey’s, maar is nog goedkoper. De gangen die aangeboden zijn dan ook wat minder luxe en uitgebreid, maar het eten is ook hier erg lekker. Op maandag, dinsdag en woensdag kost een driegangen-menu €12,50 (hoe dan!?) en de rest van de dagen €14,50. Echt super goedkoop. Het enige nadeel vind ik hier wel dat ze heel erg letten op hoe lang je er zit, maar dat heb je vaker in budget restaurants. Proeflokaal Bregje zit onder andere in Rotterdam, Den Haag, Almere, Alkmaar, Leiden en Nieuwegein.

Happy Italy
Italiaans kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Pizza’s en pasta’s zijn altijd goed en heel veel mensen lusten dit, of één van beiden, wel. Happy Italy noemt zichzelf de fast Italian en dat klopt zeker! Binnen 10-20 minuten staat je pizza of pasta al voor je neus. Ze werken ontzettend snel, waardoor je netjes op tijd je eten hebt. Ook hier is het nadeel weer dat ze heel erg letten op de tijd. Voor een pizza betaal je tussen de €4,95 en de €8,95, afhankelijk van hoe luxe je pizza is. In vergelijking met bijvoorbeeld Domino’s of New York Pizza echt heel goedkoop! De prijzen van de pasta’s liggen tussen de €4,95 en €10,95. Wat ik ook een groot voordeel vind aan Happy Italy, is dat je je eten mee kunt nemen als je het niet op krijgt. Er wordt dus geen eten verspilt en de dag erna is het ook nog prima te eten! Happy Italy is steeds meer aan het uitbreiden en zit onder andere in Rotterdam, Tilburg, Arnhem, Eindhoven, Amsterdam.

Very Italian Pizza
Tot slot nog een Italiaan in het rijtje: Very Italian Pizza, ook wel VIP genoemd. Vorig jaar at ik hier voor het eerst en sindsdien ben ik verkocht. Het lijkt heel erg op Happy Italy, maar de smaken van de pizza’s vind ik hier net wat beter. Ze zijn een stuk minder vet. De pasta’s heb ik hier nog niet geprobeerd, maar dat wil ik zeker nog gaan doen! Pasta’s kosten hier tussen de €5,- en €9,95 en pizza’s tussen de €5,- en €10,75. VIP zit in Rotterdam, Den Haag, Leiden en Breda.

Uiteindelijk blijft mijn lievelingseten toch sushi, maar om deze blogpost niet compleet te vullen met sushi restaurants, heb ik die dus maar achterwege gelaten! 

Wat is jouw favoriete budget-restaurant?

8 gedachten over “My faves: budget restaurants

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s