Het belang van ontspannen

Ontspannen. Het is zo belangrijk, maar iets wat we tegenwoordig zo weinig doen. Iedereen heeft het altijd maar druk met van alles en nog wat. Als je aan iemand vraagt hoe het gaat, dan krijg je vaak het antwoord ‘druk’. Het gaat niet meer goed met ons… Het gaat druk met ons…

Zoals jullie inmiddels misschien wel van mij weten, ben ik best een stresskip. Ik ben niet bang dat ik het niet haal. Ik ben bang dat ik het niet goed genoeg doe. Ik voer de druk, vaak onnodig, voor mezelf op, terwijl ik diep van binnen eigenlijk wel weet dat ik het best kan! Stukje bij beetje probeer ik dit meer los te laten. Sinds september ging het eigenlijk best goed. Helaas heb ik nu, in deze hele belangrijke periode, weer een behoorlijke terugval. Waarschijnlijk is het logisch en ben ik echt niet de enige, maar het kost zoveel energie!

Elk lichaam heeft een bepaalde mate van ontspanning nodig. Je lichaam en geest hebben dit nodig om te herstellen. Hoe meer stress je hebt, hoe belangrijker het eigenlijk is om te ontspannen. Juist in deze situaties ben je eigenlijk geneigd om de ontspanning even aan de kant te schuiven. Dit is dus heel slecht voor je gezondheid! Voor mij is het, hoe gek het ook klinkt, heel belangrijk om mijn ontspanningsmomenten in te plannen. Simpelweg omdat ik het anders gewoon niet doe. Overdag mag ik van mezelf aan mijn scriptie werken, maar in de avond moet ik het laten rusten. Behoorlijk lastig!


Ik vind het altijd moeilijk om gelijk over te schakelen van stress-stand naar ontspan-stand. Mijn hoofd heeft daar altijd even tijd voor nodig. Wat voor mij dan werkt is om een lekkere warme douche te nemen en om mezelf even te verwennen met een lekker maskertje en een fijn doucheproduct. Daarna lekker mijn chillkleding aan, laptopje op schoot en Netflixen maar! Wandelen vind ik trouwens ook lekker ontspannend en is ook nog eens goed voor je. Win-win!

Wat doe jij om je lichaam de nodige ontspanning te geven?
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s