Review: Finley, het calorie-arme drankje!


In België bestaat het al een tijdje, maar Coca-Cola heeft het nu ook in Nederland uitgebracht. Ik heb het over het drankje ‘Fïnley’. Hij is voorlopig in drie smaken te verkrijgen bij de Albert Heijn. Ik was heel nieuwsgierig en testte ze alle drie!

De verpakking ziet er leuk uit. Het is geen verpakking wat heel erg opvalt in het vak. Ik moest zelf namelijk even een tijdje zoeken voor ik de blikjes eindelijk gevonden had. Er waren drie smaken verkrijgbaar, maar volgens mij zijn er in België meerdere te koop. Of deze ook nog naar Nederland komen, durf ik niet te zeggen.


Ik probeerde eerst de Mojito smaak uit. Een blikje bevat 48 calorieën, 0 gram vet, 0 gram verzadigd vet, 11 gram suiker en 0 gram zout. Klinkt goed! De hoeveelheid suiker had misschien nog wel wat lager gemogen, maar vergeleken met Coca-Cola is dit zeker niet verkeerd. In het glas heeft hij een beetje een troebel kleurtje. Normaal gesproken drink ik altijd uit een blikje, dus dan zou dit me nooit opgevallen zijn. Ik vind het er in ieder geval niet zo smakelijk uit zien. De smaak is wel helemaal prima. Zoals je bij mojito wel verwacht smaakt het heel erg naar limoen. Ik hou er wel van!


Dan de Spritz! Dit blikje bevat ook 48 calorieën, 0 gram vet en 0 gram verzadigd vet. De hoeveelheid suiker ligt wat lager. Er zit namelijk 9,7 gram suiker in. In deze zit wel zout, maar gelukkig niet zo veel: slechts 0,16 gram. Het drankje is lekker fel oranje! Ik vind het kleurtje wel erg leuk deze keer. Helaas is dit schijn bedriegt, want deze smaak vind ik echt ontzettend vies! Ik heb niet snel dat ik iets écht niet lust, maar deze kon ik echt niet helemaal opdrinken. De smaak van bloedsinaasappel overheerst heel erg. Bloedsinaasappelsap kan ik wel waarderen, maar deze smaak was heel erg bitter. Niet mijn ding!


Last but not least: pompelmoes & bloedsinaasappel. Dit is de meest ‘ongezonde’ van de drie. Het blikje bevat 50 calorieën, 0 gram vet, 0 gram verzadigd vet, 12 gram suiker en 0 gram zout. Weer dat leuke kleurtje! Ik was een beetje huiverig, omdat ook deze bloedsinaasappel bevat. Bij het vorige drankje was dit niet zo’n succes. Bij deze overheerst de smaak gelukkig niet zo heel erg. Deze vind ik een stuk lekkerder!

Ik vind het leuke drankjes en het is altijd goed dat er meer aanbod komt in caloriearme producten. Toch had ik meer verwacht van Fïnley. Als ik moet kiezen is mijn favoriet toch wel de Mojito. Deze zou ik best nog een keer aanschaffen. De andere twee laat ik in het vervolg liever staan. Wat ik ook nog opvallend vindt, is dat op de zwarte blikjes ‘niet-alcoholische drank’ staat en op het witte blikje niet. Of deze alcohol bevat kon ik zo snel niet terug vinden, maar hij stond in ieder geval gewoon in het schap van de frisdranken.

De blikjes van Fïnley zijn te verkrijgen bij Albert Heijn en kosten maar €0,64!

Heb jij wel eens een drankje op van Fïnley?

7 gedachten over “Review: Finley, het calorie-arme drankje!

      1. Ik doe toch altijd de boodschappen bij de Appie (lekker makkelijk als student als je er 200 meter vanaf op kamers zit haha) dus ik kan het mooi proberen

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s