My Faves: Chocolade <3


In mijn blog over de Johnny Doodle workshop kon je al lezen dat ik gek ben op chocolade. Ik ben niet het type wat een hele reep in één keer op kan eten, maar ik kan wel erg genieten van een stukje chocolade op zijn tijd. In deze ‘My faves’ deel ik mijn favoriete chocolade met jullie!

Voor deze blog heb ik 5 van mijn favorieten geselecteerd. Ik kan veel chocolade wel waarderen, maar deze hebben net een streepje voor.


Laten we beginnen met de minst grote verrassing: Johnny Doodle Chocolade! Voorheen kocht ik altijd de reep met brownie en karamel, maar toen ik deze met amaretti proefde op de workshop was ik verkocht. De reep is gemaakt van melkchocolade en er zitten kleine bitterkoekjes in. Heel apart, maar erg lekker! Deze reep kost €2,69 en is onder andere hier te koop.


Tony’s Chocolonely is een beetje de concurrent van Johnny Doodle, maar ik trek me daar nooit zoveel van aan. Als de chocolade maar lekker is. Tony’s brengt elk jaar limited editions uit en afgelopen jaar heeft de ‘melk cola’ variant mijn hart gestolen. Ik kon me er niet zoveel bij voorstelde toen ik het hoorde, maar hij is zó lekker! Van de cola proef je naar mijn idee eigenlijk niks. Het is ‘gewoon’ melkchocolade met knetterstukjes er in. Dit moet waarschijnlijk de prik op de cola voorstellen. Ondanks dat ik de cola er niet uit haal, vind ik deze reep erg geslaagd! Helaas is hij dus limited edition en zal hij binnenkort niet meer te koop zijn. Gelukkig heb ik er nog één op voorraad. Repen van Tony’s kosten over het algemeen zo’n €3,79!


Toblerone <3. Tot een maandje geleden had ik dit nog nooit gegeten, shame on me. Bij de Action, waar kan het ook anders, ontdekte ik de witte Toblerone. Deze is gemaakt van witte chocolade en bestaat uit honing en nougat. Het leek me een heerlijke combinatie en geloof me, dat is het ook! De smaak is heel zacht door de nougat, maar ook weer een beetje zoet door de honing en witte chocolade. Ik heb deze ‘reep’ voor €0,85 gekocht bij de Action.


Ruim een jaar geleden zag ik de Nesquik repen voor het eerst in de schappen bij Action. Ik was als kind zijnde al gek op de Nesquik cacaopoeder. Hier moest je dan melk bij doen en zo maakte je ‘zelf’ chocolademelk. Deze repen smaken precies naar deze chocolademelk. Er zitten ook een soort laagjes met koekjes in. Qua structuur lijkt het op een luchtige KitKat. Deze repen kosten €0,95 voor een pakje van 5 stuks. Action verkoopt ze niet altijd, maar ik zie ze wel regelmatig weer liggen. Even in de gaten houden dus!


Tot slot chocolade met mint. Dit is toevallig een paaseitje van de Hema, maar het maakt me eigenlijk niet eens uit van welk merk het is. Ik vind het allemaal lekker! Als ik echt moet kiezen ga ik voor After Eight. Het laagje chocolade is bij After Eight erg dun en dat maakt het net iets lekkerder. After Eight kost €1,95 voor een verpakking van 200 gram en is onder andere hier te koop.

Voor welke chocolade kan jij wakker gemaakt worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s