Review: Body & Fit | Smart Bar Crunchy & Smart Protein Drink


Proteïne repen en drankjes worden steeds populairder. Ik geloofde er eigenlijk nooit zo in, maar sinds ik stage loop bij een sportschool ben ik daar anders over gaan denken. Ik was al bekend met de shakes van Body & Fit, maar deze keer probeerde ik een Smart Protein drankje en de Smart bar.

Smart Protein Drink – Coffee Arabica

De Smart Protein kreeg ik in de smaak Coffee Arabica. Hij smaakt ook echt naar koffie. Voor de mensen die bekend zijn met ijskoffie, het drankje heeft precies deze smaak. Als je hem in de koelkast zet, heb je eigenlijk ook gewoon een ijskoffie. Ik heb wel het idee dat het iets zwaarder drinkt dan een gewone ijskoffie, maar dat komt waarschijnlijk omdat het een proteïne drankje is. Als we kijken naar de ingrediënten van het drankje, dan valt gelijk op dat er geen toegevoegde suikers in zitten. In veel ijskoffies is dit wel het geval en dit maakt ze ook zo ongezond.

In het flesje zit 250 milliliter. Hieronder een overzicht van de voedingswaarden. Deze getallen gaan om de inhoud van het gehele flesje.

Energetische waarde: 109 kcal
Vet: 2,4 gram
Waarvan verzadigde vetzuren: 1,3 gram
Koolhydraten: 5 gram
Waarvan suikers: 2,9 gram
Vezels: 1,3 gram
Eiwitten: 16 gram
Zout: 0,4 gram


Dat is dus prima voor een drankje van 250 milliliter! Als je alleen let op je eten, maar ernaast niet sport dan raad ik dit niet zo snel aan. De hoeveelheid eiwitten in dit drankje is erg hoog en dit heb je voornamelijk nodig als je veel sport. Eiwitten dragen namelijk bij aan de opbouw van je spieren, maar zorgen ook voor een sneller herstel. Nu vraag je je misschien af waarom er suiker in zit, terwijl op de verpakking staat dat er geen toegevoegde suikers in het drankje zouden zitten. Het gaat in dit drankje om natuurlijke suikers. Het blijft uiteraard gewoon suiker, maar natuurlijke suikers zitten van oorsprong al in een bepaald ingrediënt wat gebruikt wordt voor het product. Er wordt geen extra, onnodige, suiker toegevoegd voor de smaak of houdbaarheid.

Smart Bar Crunchy – Chocolate Caramel


Dan de reep! Vaak zijn proteïne repen heel saai om te eten, dus ik was een beetje huiverig. De smaak chocolate caramel gaf me nog een beetje hoop. Toen ik de verpakking opende begon ik het steeds zonniger in te zien. De hele buitenkant is van chocolade! Als je de reep door bijt zitten er kleine stukjes chocolade en karamel in. Op de foto lijkt het alsof de binnenkant zacht is, maar de reep is heel stevig. Ik vind het zelf altijd wel lekker als zo’n reep wat meer crunchy is, dus dat is zeker een pluspunt! Qua smaak overheerst de chocolade heel erg en op de achtergrond proef je wat karamel. Normaal gesproken is karamel een hele overheersende smaak, dus ik had het andersom verwacht.

De reep is 45 gram. Hieronder een overzicht van de voedingswaarden. Deze getallen gaan om de gehele reep.

Energetische waarde: 164 kcal
Vet: 6,3 gram
Waarvan verzadigde vetzuren: 3 gram
Koolhydraten 11,9 gram
Waarvan suikers: 0,9 gram
Waarvan polyolen: 10,1 gram
Vezels: 6,7 gram
Eiwitten: 15,9 gram
Zout: 0,2 gram


Ik hoor je denken ‘what the hell zijn polyolen?’. Polyolen zijn zoetstoffen en een vorm van koolhydraten. Ze worden vooral gebruikt in kauwgom. Polyolen bevatten bijna net zoveel calorieën als gewoon suiker, dus voor het afvallen en sporten zijn ze eigenlijk niet heel interessant. Voor mensen met diabetes wel, want het heeft minder effect op de bloedsuikerspiegel. Kortom, er zit dus best wat suiker in de reep. Het voordeel van deze reep is wel dat hij enorm voedend is. Na een halve reep zit ik echt al behoorlijk vol.


Conclusie
Ik vind het lastig om echt een conclusie te hangen aan deze producten. Ze zijn lekker van smaak en hebben me daarin zeker wel verrast. Ik vind alleen dat de reep teveel suiker bevat en ik denk dat de smaak snel gaat vervelen als je deze elke dag moet eten. Het drankje zou ik wel vaker kunnen drinken, omdat dit eigenlijk gewoon te vergelijken is met koffie.

Voor 6 flesjes Smart Protein betaal je €5,90 en ze zijn hier verkrijgbaar in 6 smaken. Ze zijn helaas niet per stuk te koop, maar het is wel mogelijk om van alle smaken één soort te krijgen zodat je ze kunt proeven. De Smart Bar Crunchy repen zijn hier verkrijgbaar 10 in smaken. Voor een doos van 12 repen betaal je €11,90. Ook hier is het mogelijk om een doos met verschillende smaken te krijgen.

Gebruik jij wel eens eiwitrepen en/of -shakes?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s