Johnny Doodle Storytelling Workshop


Gisteren gaf Johnny Doodle een storytelling workshop in het NN DE Café tegenover Rotterdam Centraal. Twee dames die werkzaam zijn voor Johnny Doodle gaven een leuke presentatie over het ontstaan en het succes van het merk. Ik ben dol op de chocolade van Johnny Doodle en was erg benieuwd naar het verhaal erachter.

Johnny Doodle bestaat sinds 2015 en wordt vaak geassocieerd met een man, maar dat is dus niet het geval. Het is geen man, geen vrouw, maar een manier van leven. Het draait voornamelijk om fun en genieten en dat alles op een tikkeltje rebelse manier. Dit willen ze bereiken met hun verpakkingen en aparte smaken. De verpakking en ingrediënten en kwaliteit zijn een belangrijk onderdeel, maar daarnaast willen ze ook iets doen voor de maatschappij. “Iets goeds doen” zoals ze het zelf noemen. 


Wat houdt dat “goed doen” dan in? De bonen die ze gebruiken komen uit Ghana. Het is Fairtrade, dus ze betalen de boeren een eerlijke prijs. Daar bovenop gaat nog eens 10 cent per reep naar de Johnny Doodle Foundation. Daarmee helpen ze de Ghanese boeren aan materialen als kaplaarzen, hakmessen en kruiwagens, maar ze zijn ook bezig om waterputten en scholen te bouwen. Echt dingen waar ze daar iets aan hebben dus! 

Je hebt Johnny Doodle vast wel eens in het snoepschap in de supermarkt zien liggen. Momenteel verkopen ze alleen nog fudge en chocola, maar er staat nog meer op de planning. Wat dat is konden ze helaas nog niet vertellen 😦 . Ze vallen voornamelijk op door hun schreeuwerige verpakkingen. Dit moet de ‘fun’ terugbrengen in het chocoladeschap. Ik vind de verpakkingen erg leuk en elke reep heeft ook nog eens zijn eigen quote, zoals “Milk is for dummies”. Erg leuk bedacht!


Na het hele verhaal achter Johnny Doodle was het tijd om te proeven. Daar zeg ik als chocolade- en Johnny Doodle liefhebber natuurlijk geen nee tegen! Je proeft echt dat het kwalitatief goede chocolade is en wat de repen zo leuk maakt, is dat de ingrediënten er op zitten en niet er in vermalen. 

Na afloop kregen we ook nog een reep mee naar huis. De Milk Amaretti had ik nog nooit op, maar is erg lekker! Mijn favorieten blijven toch wel de White Speculoos en Milk Fudge & Brownie. Ondanks dat ik niet van witte en melk chocolade houd, zijn dit echt aanraders! 

Johnny Doodle is te koop in veel supermarkten en via hun webshop

Heb jij wel eens een reep van Johnny Doodle op en wat is je favoriet?

3 gedachten over “Johnny Doodle Storytelling Workshop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s