Review: Zarqa Dandruff Control Shampoo


Naast een droge huid, heb ik helaas ook last van een droge hoofdhuid. Dit gaat gepaard met jeuk en schilfers. Veel mensen denken dat dit hetzelfde is als roos, maar er zit zeker verschil in. De symptomen zijn alleen bijna hetzelfde. Jarenlang ben ik op zoek geweest naar de juiste shampoo en die heb ik eindelijk gevonden!

Een droge hoofdhuid is dus net iets anders dan roos. Bij een droge hoofdhuid zijn de schilfers wit, laten makkelijk los en zijn geurloos. Bij roos zit het vaak ook aan de hoofdhuid vast, is het gelig van kleur en ruikt het niet zo fris. Mijn huisarts heeft ook bevestigd dat het bij mij inderdaad een droge hoofdhuid is. De symptomen zijn op deze kleine verschillen na, nagenoeg hetzelfde. Ik heb verschillende shampoo’s geprobeerd, waaronder hele natuurlijke en hele dure. Zelfs die van de huisarts gaf bij mij niet het gewenste resultaat. De schilfertjes gingen weg, maar de jeuk bleef.

Door een video van Teske de Schepper kwam ik terecht bij het merk Zarqa. Zij geeft in een video (ik kan hem helaas niet meer terugvinden 😦 ) aan dat ze deze shampoo momenteel gebruikt en dat het voor haar wonderen doet voor haar roos/droge hoofdhuid. Ik had al zoveel geprobeerd en was een beetje sceptisch, maar wilde de gok toch wel wagen. Bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen) was een hele tijd de actie ‘tweede artikel gratis’. Aangezien de shampoo niet heel goedkoop is, heb ik hem tijdens deze actie gekocht.


De shampoo zit in een kartonnen doosje. In de verpakking zit een eenvoudig wit flesje van 200 milliliter met een semi-transparante dop. De shampoo is 100% parfumvrij, wat heel fijn is want parfum droogt de huid uit. Daarnaast moet je er op letten dat er geen Sodium Laureth Sulfate in een shampoo zit. Helaas is dit bijna niet te vinden, omdat dit het stofje is wat het vettige uit je haar haalt. In deze shampoo zit dat helaas ook. Waar je verder op moet letten zijn de bestandsdelen Cocamide Dea of Lauramide Dea. Dit zorgt voor schuim in de shampoo, maar kan de hoofdhuid ook erg irriteren. Dit zit er gelukkig niet in. De shampoo schuimt dan ook niet zo erg. Wat wel erg fijn is, is dat er Dode Zee Zout in zit. Dit werkt erg goed tegen schilfertjes. De combinatie van dit alles beloofde voor mij al veel goeds.

Wat belooft de shampoo? Op de verpakking staat het volgende: ‘De milde en effectieve anti-roos shampoo reguleert de te snelle groei en afstoting van huidcellen. Het verzacht prikkelingen en is actief bij gisten. Het helpt de conditie van de hoofdhuid weer te herstellen en kalmeren. Verwijdert dode huidcellen en schilfers, hoofdhuid en haar voelen weer zacht en glad. Een goede conditie van de hoofdhuid helpt overmatig haaruitval voorkomen. Zarqa is zo natuurlijk en mild mogelijk ontwikkeld om risico op allergie te minimaliseren.’

Het verminderen van schilfers doet hij zeker! Het is nog niet helemaal weg, maar dat kan ook niet zo snel denk ik. Waarschijnlijk moet je de shampoo langer gebruiken om echt goed resultaat te zien. Ik gebruik hem nu drie weken en ben al erg enthousiast. Af en toe nog een schilfertje, maar het ergste is gelukkig weg! Daarnaast de grootste opluchting: de jeuk is weg! Van jeuk kan je zo ontzettend moedeloos worden. Juist op je hoofdhuid, want door het krabben worden de schilfertjes weer erger. Nu de jeuk weg is, kan mijn hoofdhuid ook beter herstellen.


Je vraagt je waarschijnlijk af waarom ik dan een anti-roos shampoo gebruik, terwijl ik net aangeef dat er verschil zit tussen roos en een droge hoofdhuid. De symptomen zijn dus gelijk en je kan ook prima dezelfde shampoo gebruiken. Pas alleen op met Head & Shoulders. Dit heb ik ook gebruikt en was echt veel te agressief voor mijn hoofdhuid. Hierdoor maakte ik het alleen maar erger. Verder lees ik altijd eerst reviews voor ik een shampoo aanschaf. Zo is de Sebamed shampoo ook een aanrader als je hoofdhuid gevoelig is. Deze gaf bij mij alleen net niet genoeg resultaat.

De Zarqa Dandruff Control Shampoo is te koop bij Holland & Barrett voor €11,89!

5 gedachten over “Review: Zarqa Dandruff Control Shampoo

 1. Hoi Chelesta,

  Herkenbaar stuk en ook ik ben blij deze shampoo te hebben ontdekt, alleen.. sinds het receptuur vernieuwd is niet meer. Mijn haar voelt zelfs na het wassen nog vettig, alsof het niet goed uitgespoeld is of met koud water gewassen is. Heel vreemd en vind het erg jammer, want nu begint er weer een zoektocht voor mij. Ik ben heel benieuwd naar ervaringen van anderen!

  Like

  1. Hoi! Ik heb echt precies hetzelfde! Mijn haar voelt erg zwaar aan en alsof er nog shampooresten in ‘kleven’. Ik gebruik de shampoo nu 1,5 en zie nog niet een hele erge vermindering van mijn roos…maar wie weet..ik maak de fles op en dan zie ik wel verder. Anders gebruik ik de tip hier beneden mbt Lush.

   Like

   1. Het blijft een vervelend probleem. Het is altijd maar op de gok een shampoo kopen en dan maar hopen dat het werkt. De shampoo van Sebamed kan ik je overigens ook aanraden! Een stuk goedkoper dan die van Lush en makkelijker te verkrijgen ☺️

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s