Review: Real Techniques Core Collection

Goede make-up kwasten zijn essentieel als je je make-up goed wil kunnen aanbrengen. Al jarenlang gebruik ik de kwasten van Zoeva met veel plezier, maar de Real Techniques kwasten hebben altijd hoog op mijn wishlist gestaan. Ze zijn aan de dure kant, maar zijn ze het geld ook echt waard?

Real Techniques is een kwastenlijn van Sam en Nic Chapman, twee bekende visagisten. Ze hebben verschillende sets met kwasten. Ik heb gekozen voor de core collection. Er zitten 4 kwasten in waar je, volgens Real Techniques, een mooie basis mee kunt aanbrengen. Deze set komt in een plastic verpakking, met daarin een zwarte hoes. Deze kun je als standaard gebruiken, maar is ook ideaal als je de kwasten mee wil nemen. 


De ‘detailler brush’ is het kleinste kwastje uit de set en is geschikt voor het aanbrengen van concealer. Ik heb zelf nooit kwastjes gebruik voor concealer, maar deze bevalt erg goed!


De ‘pointed foundation brush’ is, zoals de naam al zegt, geschikt om foundation mee aan te brengen. Nu draag ik zelf bijna geen foundation en als ik dat al doe dan breng ik het liever aan met een spons. Dit soort kwasten zorgen bij mij eigenlijk altijd voor strepen. Ik vind ze trouwens wel fijn om maskertjes mee aan te brengen op mijn gezicht! 


Een kwast om je gezicht mee af te poederen kan natuurlijk niet ontbreken. Daar is de ‘buffing brush’ heel geschikt voor. De dekking met de poeder is goed. Het enige wat jammer is, is de grootte. Ik vind het altijd fijn om met een lekkere grote kwast te werken. Toch denk ik wel dat een kleinere kwast voor een betere dekking zorgt. 


Tot slot de ‘contour brush’. Gek genoeg doet deze me altijd een beetje denken aan een konijnenstaartje. Zo zacht zijn alle kwasten trouwens ook, dus zo gek is die vergelijking nog niet! Contour gebruik ik eigenlijk nog niet zo regelmatig, omdat ik het idee heb dat het mij niet staat. Ik heb deze kwast getest met blush en highlighter en daarvoor werkt hij ook prima!

Ik raad deze set zeker aan! De kwasten zijn heerlijk zacht en van goede kwaliteit. Voor deze set betaalde ik €25,49, dus dit kostte me €6,37 per kwast. Ik heb hem gekocht bij Boozyshop, maar ze zijn ook te koop bij Etos en The Make-up Spot

Tip: bij Bol.com is de set momenteel slechts €20,05!

Welke make-up kwasten gebruik jij?

3 gedachten over “Review: Real Techniques Core Collection

    1. Sponsjes werken zoveel fijner met vloeibare producten. Ik gebruik nu een dupe, maar de beautyblender wil ik ook nog eens proberen! Kwasten van de Hema vind ik helaas een beetje te hard vergeleken met kwasten van Zoeva en Real Techniques 😦

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s