My faves: Netflix-series

Ik hou van Netflix! Heerlijk om in de vrije uurtjes te relaxen met een leuke serie of film op. Inmiddels heb ik al weer 2 jaar een abonnement en heb ik er al aardig wat kijkuurtjes op zitten. In deze blog deel ik mijn favorieten van dit moment met jullie!

Ik heb om te beginnen niet echt een vast genre wat ik kijk. Een hele spannende serie vind ik ontzettend leuk, maar ik kan ook genieten van een serie waar je niet bij na hoeft te denken en lekker weg kunt kijken.


The 100
De serie gaat over 100 jongeren die naar de aarde zijn gestuurd om te onderzoeken of de aarde weer leefbaar is. Ze leven al 97 jaar in de ruimte vanwege een nucleaire oorlog die toen plaatsvond. Om te kijken of de radioactieve straling verdwenen is, worden 100 gedetineerden jongeren naar de aarde gestuurd om daar te overleven. Ze bouwen alles vanaf de grond af aan op en ondanks vele strubbelingen en tegenslagen, vormen ze een echte gemeenschap. Ze blijken echter niet alleen te zijn op aarde… 

The 100 ontdekte ik eigenlijk zelfs al voor hij op Netflix stond. Pas vanaf seizoen 4, het seizoen wat nu bezig is, ben ik het via Netflix gaan kijken. Deze serie vind ik heel leuk en is best origineel tussen al die vampieren en weerwolven series. Vooral seizoen 1 en 2 vond ik erg goed! Seizoen 3 vond ik tegenvallen en tot nu toe weet seizoen 4 me ook nog niet echt te pakken.


Orange is the new black
Orange is the new black speelt zich af in een vrouwengevangenis. Het verhaal draait rondom Piper Chapman die veroordeelt wordt vanwege het transporteren van drugsgeld. Haar luxeleventje moet ze inruilen voor een verblijf in de gevangenis zonder haar verloofde. In de gevangenis zijn er allerlei kampen, plannen en gebeurt er natuurlijk van alles. 

Deze serie vind ik echt hilarisch en is heerlijk om te kijken na een lange dag. Tot nu toe vond ik geen enkel seizoen tegenvallen!


How to get away with murder
How to get away with murder draait om Annalise Keating. Ze is een professor in strafrecht aan de universiteit. In haar lessen selecteert ze een groep van haar beste studenten die mee mogen werken op haar advocatenkantoor. Annalise is getrouwd, maar heeft ook een affaire met een politie-inspecteur. Haar privé- en zakenleven raken verstrengeld in elkaar, waardoor zij en haar studenten betrokken raken bij een moord. 

Ik ben 2 keer eerder begonnen aan deze serie, maar ik kwam er niet goed doorheen. Het is aan het begin best verwarrend met de afwisselingen tussen flashbacks en flashwforwards. Als je dat eenmaal doorhebt is hij goed te volgen. Het is een serie waar je goed bij moet opletten, maar hij is zo ontzettend leuk!


Once upon a time
De 28-jarige Emma Swan leidt een eenzaam leven in Boston als zij opeens benaderd wordt door Henry, het zoontje dat zij tien jaar eerder ter adoptie afstond. Henry beweert dat Emma de vermiste dochter is van Sneeuwwitje en de Sprookjesprins. Kort na Emma’s geboorte zou zij door haar sprookjesouders zijn weggestuurd om haar te beschermen tegen de vloek van de Boze Koningin. Emma gelooft geen woord van Henry’s fantasierijke verhaal en brengt hem snel terug naar zijn pleegmoeder Regina in Storybrooke. Maar als zij eenmaal in het dorpje aankomt, begint Emma te vermoeden dat sprookjes de wereld nog niet uit zijn. Elk seizoen komen er weer nieuwe sprookjes bij en wordt het vervlochten tot één verhaal. 

Ik ben gek op sprookjes! Dit is dan ook echt een serie die voor mij geschreven lijkt te zijn. De verstrengeling van alle sprookjes vind ik super leuk om te zien en bij elk nieuw karakter probeer ik gelijk weer te achterhalen van welk sprookje het is. Wat extra leuk is, is dat ze bekende sprookjes gebruiken maar ook wat minder bekende. Zo is er een heel seizoen besteed aan Frozen (I love Frozen!) maar kwam ook Jekyll and Hyde komt er in terug, een sprookje waar niet iedereen bekend mee is. Het is echt een serie die makkelijk weg kijkt. Ik heb in minder dan 8 weken 3 seizoenen weggekeken <oeps>.


New girl
In New Girl draait het allemaal om Jess en haar drie mannelijke huisgenoten. De sukkelige maar schattige Jess is op zoek naar een nieuwe woning nadat ze haar vriend betrapt met een ander meisje. Ze komt te wonen in een appartement met drie vrijgezelle mannen: barman Nick, voormalig basketballer Winston en vrouwenversierder Schmidt. Ze overtuigt hen haar te accepteren door te vertellen dat ze bevriend is met modellen. In de eerste afleveringen probeert het drietal haar weer op de been te krijgen, daarna volg je vooral hun ietwat merkwaardige leven. 

Deze serie is zo lekker om te kijken na een lang dagje. Je hoeft er niet teveel bij na te denken, maar toch is hij heel leuk. Ik kan ook zo lachen om Jess! De situaties waar zij iedere keer weer in terecht komt zijn soms sneu, maar soms ook zo hilarisch. Echt een aanrader als je van series houdt met een beetje drama en vooral veel humor. 

Welke series kijk jij graag op Netflix?

10 gedachten over “My faves: Netflix-series

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s