Recept: Pizzamuffins


Pizza’s… Wie lust het niet? Ze zijn er in allerlei soorten en maten en als er niks tussen zit wat je lust, dan kan je er altijd zelf nog eentje maken! Je kunt heel erg variëren met pizza, maar laten we eerlijk zijn: pizza’s zijn qua vorm eigenlijk heel saai. Als klein hapje kan je natuurlijk mini-pizzaatjes maken, maar ik heb een veel leuker alternatief gevonden: de pizzamuffins!


Naast dat het er leuk uit ziet, is het ook nog eens heel makkelijk om te maken. Het is een leuk hapje om op tafel te zetten op een verjaardag, maar bijvoorbeeld ook als er vrienden langs komen. Pizza is always a good idea! 😉 . Voor het deeg kun je zelf aan de slag, een pizzakit kopen (met saus, extra makkelijk) of een pakje van Koopmans. Ik heb voor dat laatste gekozen, omdat ik er niet zoveel hoefde te maken. Van één pakje kan ik 12 pizzamuffins maken, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van je bakvorm. Hieronder een lijstje met wat ik gebruikt heb voor de muffins:

  • Koopmans Italiaans Pizzadeeg
  • Geraspte pizza en pasta kaas
  • Tosti Quick Saus
  • Gerookte salami
  • Muffinvorm
  • Oven
  • Mesje en snijplank


Je bekleed de bakvorm met het pizzadeeg. Het makkelijkste is om de plakken in tweeën te snijden en daarna de zijkanten opvullen. Het deeg is heel plakkerig, dus stukjes afsnijden en aanplakken gaat heel gemakkelijk. Als alle vormpjes zijn gevuld, warm ik de oven alvast voor op 220 graden.


Terwijl de oven lekker staat op te warmen, is het tijd om de muffins een beetje te vullen met pizzasaus. Een pizza zonder saus is natuurlijk geen pizza! Ik gebruik hier de tosti quick saus, omdat deze lekker zoet is. Je kunt natuurlijk ook een andere pizza-saus gebruiken die je zelf lekker vindt!


Als de muffins lekker zijn ingesmeerd met een goede laag saus, storten we de bakjes vol met kaas. Ik heb er voor gekozen om geraspte kaas te gebruiken, maar je kunt er bijvoorbeeld ook mozzarella bij doen. Met wat stukjes salami geven we de pizzamuffins de finishing touch. Mocht je niet van salami houden, dan kun je ook ham of kipfilet gebruiken. De vulling van je pizzamuffin kun je, net als bij een gewone zelfgemaakte pizza, helemaal naar je eigen smaak maken.

Als de oven klaar is met voorverwarmen, zet je de muffinvorm in de oven. Op de verpakking van het deeg staat 15-20 minuten. Ik ben voor 15 minuten gegaan en heb ze daarna even gecheckt. Ik raad aan om ze zeker niet te lang te doen, want het deeg verbrand snel. Je kan beter om de zoveel minuten even checken, dan dat je straks allemaal verbrande pizzamuffins hebt!


Het eindresultaat! Ik vind ze er super lekker uit zien. Ze verdienen misschien niet de schoonheidsprijs, maar het draait natuurlijk om de binnenkant 😉 . Ze zijn warm het lekkerst, maar koud zijn ze ook heerlijk.

Wat is jouw favoriete pizza?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s