Bloggen tot nu toe


Inmiddels zitten we al weer op een kwart van het jaar en bestaat mijn blog al een maand. De tijd gaat zo ontzettend snel! Ik merk echt dat ik het bloggen heel leuk vind. Je kunt op deze manier lekker je ei kwijt en je mening delen met anderen.

Vanaf 19 maart plaats ik dagelijks een blog online. In eerste instantie wilde ik wekelijkse blogs doen, maar ik merkte al gauw dat ik dit te weinig vond voor de hoeveelheid ideeën die ik had. Natuurlijk kun je dan wel meer tijd en aandacht geven aan een blog en dat is ook belangrijk. Ik vind het schrijven alleen zo ontzettend leuk, dat ik meer wilde dan dat. Ik werk hiernaast nog 48 uur en soms is het wel even passen en meten.

Ik merk wel dat het nu vooral in de avonduurtjes gebeurt. Vaak probeer ik op zondag wat blogs vooruit te werken, maar dit is eigenlijk ook de enige dag dat ik met mooi daglicht foto’s kan maken. Het is mijn enige vrije dag, dus ik wil die eigenlijk ook gebruiken om leuke dingen te doen met vrienden. Ik moet daar nog een goede middenweg in vinden. Waarschijnlijk wordt dit ook allemaal makkelijker als het nog langer licht blijft.

Aan het begin – oké dat zit ik eigenlijk nu nog steeds maar laten we het hebben over de eerste paar blogs haha – gooide ik online wat ik op dat moment leuk vond. Nu probeer ik wat meer structuur aan te brengen door bijvoorbeeld op zaterdag een blog te posten over mijn favorieten en vanaf deze zondag elke week een ‘My week in pictures’. Toch vind ik het ook weer lastig, want ik ben bang dat je dan de spontaniteit kwijt raakt en je echt vastpint op bepaalde onderwerpen. Ik ga de komende tijd ervaren of dit voor me werkt of dat ik misschien vier keer per week een vast onderwerp heb en de rest willekeurig.


Daarnaast is groeien ook nog best lastig. Ik heb nog niet heel veel volgers, maar ben natuurlijk heel blij met de paar die ik nu al heb! Toch kan je ook niet verwachten dat je binnen een maand al een goed bezochte blog hebt. Er zijn er tenslotte duizenden. Als je nou de enige was… 😉 Soms krijg ik al een reactie op een post en dat vind ik ontzettend leuk! Dat geeft ook weer goede motivatie om verder te gaan. Ik neem ook altijd even een kijkje op de blog van diegene en probeer ook te reageren op een blog. Altijd leuk om inspiratie op te doen van elkaar!

Het bloggen doet me echt goed. Ik kan op de een of andere manier meer genieten van kleine dingen en ik ben veel bewuster bezig met mijn omgeving. Wat zijn leuke blog-onderwerpen? Waar loop ik bijvoorbeeld zelf tegenaan of wat zijn favorieten van mij die anderen ook echt moeten weten? Je kunt alles eigenlijk wel gebruiken en dat maakt het zo leuk. Je kunt overal je eigen twist aan geven en dat maakt elke blog ook uniek.

Heb jij nog handige tips voor een beginnende blogger? Ik hoor ze graag!

8 gedachten over “Bloggen tot nu toe

 1. Mijn blog bestaat bijna een halfjaar en ik merk dat er vooruitgang inkomt. Zo gaat het schrijven steeds beter, zijn de onderwerpen sterker en haal ik er meer plezier uit. Mijn docent schrijven verstelde me ‘je eerste 25 artikels zullen waardeloos zijn’ en hij had gelijk. Ik zit nu aan 28 artikels omdat ik 1 keer per week post en het klopt, mijn artikels worden echt beter! Wees niet te streng voor jezelf zou ik zeggen, gewoon doen wat je leuk vindt! Niet veel volgers? Who cares. Ook ik heb niet zoveel volgers op WordPress maar krijg af en toe een berichtje op Instagram van iemand die mijn blog leuk vindt. Het blijft een getal en sommige schrijven zich niet zo graag in op wordpress of willen mails ontvangen. Vooral de complimentjes zijn belangrijk! Keep the good work going. X

  Liked by 1 persoon

  1. Aantal volgers doen er inderdaad niet toe zolang je er zelf maar plezier in hebt. Reacties zoals deze waardeer ik ook heel erg! Ik twijfel nu nog een beetje of ik terug ga naar 2-3 keer per week, maar dat is vooral een kwestie van uitproberen wat voor mij werkt denk ik. Thanks voor je berichtje! 🙂 X

   Liked by 1 persoon

 2. Je beschrijft precies hoe het voor mij ook is. Ik ben net begonnen (na heel lang twijfelen…) en ik vind het hartstikke leuk. Het is ook heel leuk om jouw artikelen te lezen!

  Like

 3. Ik herken mijzelf in je verhaal. Je blog wordt vanzelf beter te vinden waardoor je bezoekersaantallen ook omhoog zullen gaan. Dit kost alleen tijd. Ik vond het in elk geval leuk om te lezen 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s