Review: Siliconen make-up sponsjes

Ik ben altijd op zoek naar de ideale manier om mijn concealer aan te brengen. Foundation draag ik zelden, maar concealer daarentegen dus wel. Kwastjes werken voor mij niet fijn en tot nu toe gebruik ik eigenlijk altijd een dupe van de Beautyblender. Toen ik hoorde over de siliconen sponsjes was ik heel benieuwd of dit zou werken!

In plaats van dat ik er één bestel om te proberen, bestel ik er natuurlijk gelijk weer vijf. Er waren vier kleuren beschikbaar en die wilde ik allemaal. Het leek me ook handig om twee transparante te hebben. Achteraf heb ik geen idee waarom, maar that’s me! 

De sponsjes voelen heel apart aan. Eigenlijk kan je het ook geen spons noemen, want het zuigt totaal geen product op. Dit is wel een groot voordeel want een normale make-up spons doet dit wel en dat is natuurlijk zonde. 


In gebruik vind ik hem een beetje gek. Ik wist aan het begin niet zo goed of ik moest wrijven of deppen. Door de vorm ben je snel geneigd om te gaan wrijven. Dit heeft weinig effect, omdat je het product daarmee alleen maar verdeeld. Het effect op bovenstaande foto heb ik bereikt met deppen. Zoals je ziet, zie je het product nog heel erg op de huid liggen. Ik moet er bij zeggen dat dit echt niet aan het product ligt.  Ik heb hier een foundation van Superlooks gebruikt en die werkt voor mij juist heel goed. 


Het grote voordeel van dit sponsje is volgens velen dat je hem makkelijk kan schoonmaken. Je kunt hem natuurlijk gewoon onder de kraan doen en afdrogen met een tissue. Op de foto hierboven zie je links na het wassen met water en rechts een schone. Waarschijnlijk krijg je hem met een beetje babyshampoo weer helemaal schoon. 

Conclusie? Leuk bedacht, maar ik vind het helemaal niks. Het werkt onhandig en houdt niet zo lekker vast als een echte spons. Daar had ik nog doorheen kunnen prikken als het resultaat mooi was, maar dat is het helaas ook niet. Jammer! Ik heb deze sponsjes voor €0,86 gekocht op AliExpress. 

Wat gebruik jij om je foundation en concealer mee aan te brengen?

Een gedachte over “Review: Siliconen make-up sponsjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s