Review: Leuchtturm1917 Notitieboek


I love notitieboekjes! Ik heb er heel veel in mijn kast liggen, maar gebruik ze eigenlijk zelden. Als ik een leuke zie, beland hij in mijn winkelmandje. Toch kocht ik nooit dure notitieboekjes, omdat ik dat zonde vond. Laatst ontdekte ik de zogenaamde ‘bullet journal’, hier komt later nog een blog over online. Zoals de naam al zegt, heb je hier een notitieboek met stipjes voor nodig. Lijntjes of blokjes kan ook, maar werkt minder praktisch. Het Leuchtturm1917 dotted notitieboek werd goed aangeschreven. Ik besloot een keer te investeren in een goed notitieboek.Deze notitieboekjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik twijfelde in eerste instantie tussen zwart en donkerblauw. Uiteindelijk ging ik voor de kleur Army. Legergroen dus! Ik wilde even iets anders en deze kleur is nu lekker hip, dus waarom niet?! De voorkant is simpel, maar mooi. Het boekje wordt dicht gehouden met een elastiek. Wel zo handig! Je kunt er, ook van Leuchtturm, eventueel nog een elastiek bij kopen voor je pen. Ik vond dit zelf niet nodig, omdat ik altijd wel een pen bij me heb.


Als je het boekje openslaat, dan is er ruimte om je naam en adres in te vullen. Wat dit boekje zo handig maakt, is dat er een inhoudsopgave in zit en dat er paginanummers in staan. Dit maakt het lekker overzichtelijk en je kan makkelijk belangrijke notities terug vinden. Verder zit er ook een lintje aan die je tussen de bladzijden kunt doen.


Achterin het boekje zit nog een vak waar je losse papiertjes in kunt bewaren, zoals sticky notes of belangrijke bonnetjes. De laatste 8 pagina’s hebben trouwens een scheurlijntje, waardoor je ze netjes uit het boek kunt scheuren. Handig als je een aantekening wilt delen of even geen ander papier bij je hebt. Ook zit er een velletje bij met labels voor op het boekje. Zo weet je in ieder geval zeker dat hij van jou is!


En zo zien de pagina’s er uit. Best gek om te zien met die stipjes, in plaats van lijntjes of blokjes. Toch geloof ik dat dit best handig is. Je kunt gemakkelijk zelf lijnen trekken of bijvoorbeeld tabelletjes maken. In totaal heeft hij 249 gestipte pagina’s. Wat mij bij het doorbladeren op viel, is dat dit boekje open blijft liggen. Vaak heb je met notitieboekjes dat ze weer dichtvallen zodra je ze helemaal plat open wilt leggen. Geen lelijke vouwlijnen of frustraties meer!

Ondanks dat het een relatief duur boekje is, vind ik hem toch zijn geld waard. Hij is heel anders dan een standaard notitieboekje en je merkt dat hij kwalitatief echt goed is. Het papier is lekker stevig en zal niet snel doordrukken. Hij is op A5 formaat, wat ik persoonlijk een perfecte maat vindt. Hij is niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Hij is er ook nog in A6 formaat, maar die vond ik te klein. Ik ben blij met deze aankoop en kan niet wachten om met mijn Bullet Journal aan de slag te gaan.

Schermafbeelding 2017-03-29 om 16.52.03

De Leuchtturm1917 dotted is er in 17 kleuren en verkrijgbaar bij verschillende boekhandels en webshops als bol.com. Ik heb die van mij voor €16,50 gekocht bij Donner. Een grote boekhandel in Rotterdam.

Hoeveel zou jij maximaal betalen voor een notitieboekje?

Een gedachte over “Review: Leuchtturm1917 Notitieboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s