Mijn gezichtsverzorging


Zoals ik in de blogpost over de Action-maskers al liet weten heb ik een behoorlijk droge huid. Dit probleem heb ik vooral op mijn voorhoofd en neus. Heel vervelend! Ik heb allerlei dure crèmes en reinigingsproducten geprobeerd, maar ben uiteindelijk uitgekomen bij Hema. Deze lijn bestaat al weer een tijdje, maar is heerlijk in gebruik en lekker budget.

Hema heeft nu sinds ruim een jaar een nieuwe lijn aan gezichtsproducten. De vorige lijn kon ik niet zo goed handelen. Ik kreeg er een ontzettende rode, brandende en jeukende huid van. Het leek haast wel of ik allergisch was voor het product. Ik was dan ook een beetje sceptisch over de nieuwe lijn, maar een collega was zo enthousiast dat ik het wel een kansje wilde geven.

Nachtcrème, dagcrème en serum
In de ochtend reinig ik mijn huid altijd even met een micellair water. Dit deed ik altijd met die van Garnier, maar die van de Hema werkt ook prima en is een stuk goedkoper. Daarna breng ik het serum aan op mijn neus en voorhoofd. Ik gebruik dit product alleen op het gebied waar mijn huid net even iets extra’s nodig heeft. Dit laat ik goed intrekken, voordat ik de dagcrème aanbreng. Ik gebruik de dagcrème voor de droge en gevoelige huid. Deze is hydraterend en kalmerend. De crème is lekker vettig en smeert makkelijk uit. Hij trekt gelukkig ook snel in, dus perfect als je haast hebt.

Na het intrekken breng ik mijn make-up aan. Ik gebruik geen foundation, omdat dit mijn droge huid heel erg benadrukt. Daarnaast heb ik, op mijn rode wangen na, ook weinig oneffenheden op mijn huid. Ik vind het dus ook niet nodig om te gebruiken. Wel gebruik ik een gezichtspoeder om alles even wat egaler te maken en een concealer voor kleine plekjes. 

Reinigingstonic en -melk
Aan het einde van de dag gaat mijn make-up er weer af. Voor mijn oogmake-up gebruik ik een reiniger van Kruidvat. Voor mijn gezicht gebruik ik graag de komkommermelk en de hydraterende tonic van Hema. Ik haal de grootste hoeveelheden make-up weg met de melk en ga daarna alles nog even langs met de tonic. De komkommermelk ruikt ook nog eens heel lekker naar komkommer en voelt een beetje als aftersun. Hij is ook heel lekker als je in de zomer een beetje bent verbrand in je gezicht. Na het reinigen gebruik ik nog een serum van The Bodyshop. Voor de avond vind ik die van de Hema net niet hydraterend genoeg. Daarna is het tijd voor de nachtcrème. Deze is een stuk minder dik dan de dagcrème, terwijl dat vaak andersom is. Toch voel je wel dat de nachtcrème wat voedender is. Van deze crème heb ik normaal ook de dry/sensitive skin variant, maar ik heb per ongeluk de verkeerde gepakt. Deze werkt ook prima en ik merk gelukkig niet heel veel verschil!
Scrub

Daarnaast gebruik ik ook nog eenmaal per week een scrub en een maskertje. De scrub gebruik ik ook van de Hema en is heel erg mild. Ideaal voor een gevoelig huidje! Maskertjes vind ik leuk om af te wisselen. 

Hieronder nog wat foto’s van de crèmes, reinigers en scrub op mijn arm:

Dagcrème | Nachtcrème | Serum
Tonic | Melk
Scrub

Deze combinatie werkt voor mij erg goed en is prima betaalbaar. Ik heb dure crèmes van Clinique, Origins en The Bodyshop geprobeerd, maar met deze, veel goedkopere, producten bereik ik hetzelfde resultaat. Hét wondermiddel tegen mijn droge huid heb ik nog niet gevonden, maar voor nu ben ik tevreden met deze producten. Mijn huid voelt, ondanks soms nog wat droge plekjes, veel beter aan. 

Dagcrème: €3,50
Nachtcrème: €3,50
Micellair water: €2,50 (niet op de foto)
Reinigingsmelk: €1,95
Reiniginstonic: €2,-
Scrub: €2,75
Serum: €2,-

Welke producten gebruik jij in je gezichtsverzorging?

Een gedachte over “Mijn gezichtsverzorging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s