Hema ‘Schep’-Paaseitjes


Pasen komt er weer aan en dat is natuurlijk een heerlijk excuus om weer lekker veel chocolade te eten! ;-). Paaseitjes van de Hema zijn altijd al favoriet geweest. Het enige nadeel is dat er geen mixverpakkingen waren van alle aparte smaakjes. Om het te proberen moest je dus altijd een hele zak kopen van één smaak. Daar heeft Hema dit jaar verandering in gebracht. Je kunt nu zelf de smaakjes scheppen! Ik kon de verleiding niet weerstaan en vulde mijn bakje met alle smaken.


In totaal zijn er 12 smaken waar je uit kunt kiezen en 2 formaten van de doosjes. Het kleine doosje bevat 250 gram en het grote doosje 500 gram. Ik ging voor het grote doosje. Hier passen ongeveer 38 eitjes in. Allereerst is het doosje heel simpel, maar schattig! De eitjes zien er ook heel leuk uit met die kleurtjes. Op de wikkels staan de smaken van de eitjes, wat heel handig is! Bij drie eitjes is dit niet het geval. Ik dacht eerst dat dit de standaard smaken melk, wit en puur zouden zijn, maar dit is niet het geval. Vreemd!

Melk Crispy

Het lichtblauwe eitje is melk crispy. Deze was voorgaande jaren altijd mijn favoriet, maar het lijkt wel alsof Hema er iets aan verandert heeft. Ik vind hem niet meer zo lekker als voorheen! 😦 Het eitje heeft een romige melk chocolade smaak, met knisper stukjes er in.

Puur Mint

Het donkergroene eitje is puur-mint. Hier ben ik echt gek op! Het is een puur eitje met pepermunt vulling, het witte wat je op de foto ziet. Mocht je after eight kennen, hier smaakt het eitje ook naar!

Melk Chocolademousse

Een eitje met chocolademousse! Deze zit verstopt in de bruine wikkel. Ik ben gek op chocolademousse, dus deze combinatie leek me perfect. De mousse die er in zit is trouwens heel lekker! Ik zou dit eitje zeker nog eens nemen, maar de chocola maakt het wel erg machtig.

Melk Kokos

Ik heb echt een haat-liefdesrelatie met kokos. De geur vind ik heerlijk en de losse stukjes kokosnoot uit de supermarkt trouwens ook. Maar kokos in combinatie met chocola? No way! Bounty vind ik ook echt vreselijk, dus ik was al een beetje bang voor dit eitje. Terecht, want hij smaakt naar bounty. Mocht je hier van houden dan is dit eitje waarschijnlijk echt een aanrader, maar ik vind het persoonlijk niks. Deze zit trouwens in de lila wikkel.

Melk Butterscotch

Één van de twee gele eitjes is melk Butterscotch. Butterscotch, ook wel Boterbabbelaar, is een snoepje wat bestaat uit onder andere boter en bruine suiker. Het heeft een hele aparte smaak, waar je van moet houden. Dat is met dit eitje ook het geval. Hij valt ook best zwaar. Deze zou ik zelf de volgende keer laten liggen.

Melk Praline

Melk Praline! Eigenlijk niet heel bijzonder en iets wat je bij standaard chocoladerepen vaak ook wel ziet. Dat maakt ze overigens niet vies! Ken je zeefruit / zeevruchten chocolade? Daar smaakt het precies naar!

Wit Praline

Van het lichtroze eitje dacht ik in eerste instantie dat het wit was. Dit was gedeeltelijk waar, maar ook hier bleek praline in te zitten. Dit smaakt eigenlijk precies hetzelfde, maar dan met witte chocolade. Erg lekker!

Puur Advocaat

Het andere gele eitje is puur met advocaat. Ik ben gek op pure chocola en de advocaat-toffee’s vind ik ook erg lekker. Een combinatie hiervan leek me dan weer niet zo’n succes. Hij viel me eigenlijk best mee! De combinatie is apart, maar zeker niet vies.

Melk Hazelnoot

In de lichtgroene wikkel zit het melk hazelnoot eitjes. Er bleek alleen ook praline in te zitten. Het eitje is ook niet zo spannend, maar wel lekker!

Melk Crisp Praline

De paarse wikkel zonder smaak er op. Hiervan dacht ik dat het melk was. Dit klopt gedeeltelijk, maar ook hier bleek praline in te zitten. Ik werd de praline inmiddels wel een beetje zat, maar zoals je ziet zit hier een koekje in. Maakt het een stuk lekkerder!

Melk Tiramisu

De rode, waarvan ik dacht dat het puur was, bleek melk tiramisu te zijn. Bij het open breken komt de koffiegeur je al tegemoet. Ik hou van de geur van koffie, maar deze geur was heel heftig. Hij smaakt ook heel erg naar koffie. Ik hoopte ergens dat hij ook iets met lange vingers en cacao zou hebben, maar dit is helaas niet het geval.

Melk Karamel

De laatste is melk karamel. Gek genoeg dacht ik dat het karamel zeezout was. Toen ik later nog eens ging kijken zag ik dat het gewoon om karamel ging. Naar karamel smaakt hij zeker!

Ik heb alle eitjes natuurlijk niet achter elkaar geproefd, dan zou ik echt enorm misselijk zijn! Het zijn lekkere eitjes, maar door de vulling eet ik ze niet zo makkelijk achter elkaar als massieve eitjes. Mijn favorieten zijn de eitjes met chocolademousse, crisp & praline en die met mint!

Heb jij de schep-eitjes van Hema al geprobeerd?

Een gedachte over “Hema ‘Schep’-Paaseitjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s