Selfie Light

img_8899

Aangezien ik net ben begonnen met bloggen, maar daarnaast ook 48 uur werk, is het soms best lastig te combineren. Foto’s maken met goed daglicht kan eigenlijk alleen op zondag, maar het is ook niet altijd haalbaar om dan gelijk voor 1 week vooruit te werken. Ik kwam deze selfie light tegen en wilde graag proberen of dit mijn probleem zou verhelpen.

Ik maak de foto’s voor mijn blog met mijn iPhone 6. De camera van deze telefoon is behoorlijk goed! Ik heb wel een spiegelreflexcamera, maar voor productfoto’s zou ik hier een andere lens voor moeten aanschaffen. Lenzen zijn behoorlijk duur, dus mijn iPhone is nu een goede uitkomst. Voor de mooiste foto’s heb je eigenlijk daglicht nodig. Licht van een flitser weerkaatst weer teveel.

De selfie light heeft 3 standen. Volgens de verpakking gaan er 2 AA batterijen in, maar dit blijken AAA te zijn. Aan de bovenkant zit een knopje. Bij 1 keer drukken zit hij in stand 1, enzovoorts. Hij werkt als een clip, dus je zet hem gemakkelijk op je telefoon. Hij heeft een beschermlaagje, dus je telefoon kan er gelukkig niet door beschadigen. Je kunt hem dis als selfie lamp gebruiken, maar je kunt hem ook draaien en gebruiken voor normale foto’s.


In de foto hierboven zie je de verschillende standen. Het verschil tussen stand 1 en 2 is op de foto goed te zien. Tussen stand 2 en 3 zit minder verschil, bij gebruik zie je dit ook minder. Bij onderstaande foto’s zie je het lampje in gebruik in een compleet donkere ruimte.


De selfie light kan het effect van natuurlijk licht niet nabootsen. Daar heb je denk ik veel duurdere en kwalitatief betere ringlampen voor nodig. Toch vind ik het een handig dingetje als je wat later op de dag nog wat foto’s wilt schieten en toch wat mooier licht wil hebben. Een voordeel vind ik ook dat je de weerkaatsing van het lampje bijna niet ziet. Ik kocht dit lampje voor €4,95 bij AliExpress, maar hij is ook te koop via EBay!

2 gedachten over “Selfie Light

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s