5 days challenge: intensief sporten


Vroeger was ik heel sportief en elke week wel minstens 12 uur actief in beweging. Helaas liep ik een blessure op, waardoor ik bijna 6 jaar lang niet meer zoveel heb kunnen sporten. Na een uurtje sporten had ik al last, dus het bleef vaak maar bij 3 uurtjes per week. Soms zelfs helemaal niet. Vanaf januari ben ik het weer op gaan pakken en de afgelopen week was de eerste week waarin ik 5 keer heb gesport!

Maandag
Ik begon de week rustig met yoga. Dit doe ik eigenlijk elke maandag en ik vind het heerlijk om de week zo te beginnen. Lekker even rekken en strekken en de rest van de week heb ik bijna geen last meer van mijn rug. Sinds ik 40 uur in de week stage loop, merk ik dat ik steeds meer last krijg van mijn rug. Yoga is voor mij dan echt een uitkomst.

Dinsdag
Tijd voor het echte werk. Vandaag stond er HIIT training op het programma, ofwel een korte training met hoge intensiteit. De workout bestond uit touwtjespringen, op banden slaan, squats, push ups, kleine hordes springen, battle ropes, box jumps en nog veel meer! Dit alles in parcours vorm, snel achter elkaar en in 2 rondes. Na elk onderdeel moest er 30 seconden touwtje worden gesprongen op snel tempo. Na het parcours was het tijd voor de buikspieren: planken, van plankstand naar push-ups, crunches en sit-ups. Best pittig en ik begon mijn, ongetrainde, armen al goed te voelen. Dat belooft wat voor de rest van de week…

Woensdag
Net als dinsdag is het op woensdag weer tijd voor een stevige workout. Ik zit nu over de helft van mijn sportweek. Voor mijn rug en energielevel doet het tot nu toe echt wel veel goeds. Ik merk dat ik er weer even tegenaan kan na zo’n workout en het geeft echt een voldaan gevoel. Deze workout bestond wederom uit een parcourtje met verschillende oefeningen, bestaande uit onder andere boxjumps, lunges, kettlebell swings, jump squats, mountain climbers en de powerslee. Elk onderdeel duurde 30 seconden, waarna je een rondje in de zaal moest rennen voor je naar het volgende onderdeel mocht. Net als dinsdag werd dit ook weer 2 rondes gedaan. Ik merk dat mijn uithoudingsvermogen wel vooruit gaat. Mijn armspieren zijn alleen drama…


Donderdag
Boxing time! Sinds eind februari heb ik het boksen ontdekt. Ik vond het eerst een beetje ‘eng’ aangezien ik er dus jaren uit heb gelegen vanwege een blessure aan mijn pols. Het vertrouwen moet ik weer terug winnen, want ik kan er in principe alles weer mee doen. Hij is alleen nog ontzettend zwak, omdat hij natuurlijk al die jaren niet tot nauwelijks gebruikt is. Aan het begin had ik er nog wel last van en kon ik maar 1 keer per 2 weken een half uurtje. Inmiddels zit ik op wekelijks een half uurtje en het voelt goed! Ik heb nu ook mijn eigen handschoenen aangeschaft: lekker girly roze 🙂 Tijdens deze workout begon ik mijn armen echt enorm te voelen. Er leek geen kracht meer in te zitten.

Vrijdag
De laatste dag van deze, voor mij, intensieve sportweek. Er staat weer een stevige workout op het programma om de week goed af te sluiten. Vooraf valt de spierpijn mee, maar ik merk het wel aan mijn energielevel. Wederom wordt er weer een parcourtje gedaan met kettlebells, de powerslee, push-ups, planken, squats en meer. Als afsluiting nog even lekker de buikspieren trainen. Na de workout merk ik wel dat het wellicht net iets teveel was om gelijk mee te beginnen.

Mijn conclusie van deze week? Sporten is heerlijk en ik heb het echt gemist! Ik wil deze lijn zeker door gaan zetten en elke doordeweekse dag een workout van een half uur doen. In het weekend wil ik mijn lichaam dan de tijd gunnen om te herstellen. Daarnaast wandel ik ook elke avond een flink stuk met de hond, dus mijn dagelijkse beweging krijg ik sowieso wel!

Hoe vaak sport jij per week?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s