DIY – Deskorganizer


Ik vind het altijd ontzettend leuk om DIY’s, Do It Yourself, te bekijken van anderen. Zelf ben ik helaas niet zo creatief, maar daar heb ik voor deze eerste DIY-blog gelukkig iets op gevonden. Bij de Action hebben ze leuke DIY-pakketten, waarmee je toch het idee hebt dat je heel creatief bent, maar het toch een fluitje van een cent is. Ik zag dit pakket waarmee je een deskorganizer kunt maken. Ontzettend handig voor de losse spulletjes op je bureau! Kijk mee naar hoe ik hem in elkaar heb gezet.

Bij het openen van de verpakking komen er voorgesneden MDF plaatjes uit en velletjes papier. De versieringen moet je dus nog zelf uit het papier drukken. Het zijn allemaal kleine frutseltjes, dus dit duurt nog behoorlijk lang. Je moet het ook nog eens voorzichtig doen, want het papier scheurt vrij snel.


Na het losmaken heb je, zoals je hierboven ziet, enorm veel dingetjes om op te plakken. Op de verpakking staat dat je enkel dubbelzijdig tape of lijm nodig hebt om de versiering op te plakken. Nu vind ik lijm niet zo fijn werken met papier. Het wordt vaak een klieder boel en met een pritt-stift heb je weer de kans dat het niet plakt. Ik besloot dus om fototape te gebruiken. Je hoeft dit niet te knippen en het is lekker makkelijk! Ik merkte wel dat je goed alle hoekjes moet beplakken, omdat hij anders los gaat zitten. Er zitten trouwens ook plakkertjes bij, maar deze zijn niet zo plat als dubbelzijdig tape. Het zijn er ook nog een erg weinig, dus lang niet genoeg om het papier goed te laten plakken.


Er zit geen losse gebruiksaanwijzing bij, maar op de achterkant van de doos zie je ongeveer hoe het in elkaar zou moeten. Leg dit eerst neer voordat je gaat plakken! Zo weet je zeker dat je het goede stukje op het juiste MDF plaatje plakt.

De MDF plaatjes kun je gemakkelijk in elkaar klikken. Let er wel op dat je ze dus eerst beplakt voor je dit doet. Eenmaal in elkaar is hij best stevig en ik moet zeggen dat het er ook nog wel leuk uit ziet. Het enige wat ik jammer vind, is dat je niks hebt voor de randjes. Deze zijn nog in de kleur van het MDF. Je kan er natuurlijk nog wel voor kiezen om dit van tevoren te verven.


Tijd om te versieren! Sommige dingen zijn veel te klein om fatsoenlijk op te kunnen plakken, dat is wel jammer. De bloemetjes, vlindertjes, hartjes en quotes vond ik toch wel het leukste, dus deze heb ik voornamelijk gebruikt. In het achterste, brede vakje past makkelijk een notitieboekje. Deze slingert bij mij altijd rond, dus dat is wel echt een pluspunt! Voor pennen is dit vakje net iets te breed en in het smalle vakje ernaast vallen ze om. Voor mij is dit geen probleem, omdat ik een apart bakje heb voor mijn pennen. Je kan er eventueel wel voor kiezen om ze in het voorste, lage vakje neer te leggen.


Het eindresultaat! Ik ben er ongeveer 1,5 uur mee bezig geweest en vond het leuk om op mijn vrije middag te doen. Lekker knutselen werkt toch best ontspannend. Ben je op zoek naar een leuke desk organizer, maar wil je er je eigen touch aan kunnen geven? Dan is deze set echt iets voor jou! Deze leuke set kost €2,49 en is verkrijgbaar bij Action.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s