Essence My Must Haves Palette


Essence make-up is bij mij altijd al geliefd geweest. Lekker betaalbaar en prima van kwaliteit. Helaas heb je met paletten vaak dat je niet alle kleuren even mooi vindt en de helft soms niet gebruikt. Essence komt met de ideale oplossing: zelf je palette samenstellen! Dit moest ik natuurlijk ook proberen.Je kunt een palette samenstellen met 4 of met 8 kleuren. Ik ging voor het palette met 4 vakjes, omdat deze minder ruimte in neemt. Er is een enorme keuze aan kleurtjes. Het leuke is dat het niet alleen 20 (!) oogschaduws zijn, maar ook 3 lipkleuren, 5 blushes, bronzer en highlighter. Er is zelfs een poeder voor je gezicht en een basis voor je lippen! Ik besloot om voor de lipbase (01. All about that base), een lipkleur (04. Set the stage), blush (01. It’s berry time) en highlighter (01. Let it glow) te gaan.

De producten zitten in kleine, platte doosjes. Eenmaal uit de verpakking haal je het dekseltje er af en klik je het product eenvoudig in het palette. Het zit stevig vast, dus het zal niet snel losraken als je het palette meeneemt.

Tijd om te swatchen! De lipbase heeft een vaseline-achtige structuur, maar is net iets steviger. Het laat een subtiel glansje achter en blijft een beetje plakkerig. Dit heb je nodig om de lipkleur aan te brengen, aangezien dit een poeder is. Deze is heel paars van kleur. Het aanbrengen is nog best een gedoe. Doordat het een poeder is, is het lastig om precies en egaal te werken. Het grootste gedeelte zou ik met je vingers doen en de randjes met een klein kwastje. Dit werkt het makkelijkst! Wat betreft de lipbase: een kleurloze labello of babylips geeft eigenlijk hetzelfde effect. Het doet niet zo zeer iets met de kleur, maar zorgt er gewoon voor dat de lippoeder makkelijk smeerbaar is en blijft plakken. Helaas niet zoveel bijzonders!

 

Lipbase | Lippoeder | Blush | Highlighter | Lipbase + Lippoeder | Lipbase + Blush

Over de blush en de highlighter heb ik lang staan twijfelen, maar uiteindelijk toch in mijn mandje gegooid. Wat me bij het swatchen gelijk al opviel is de kleur. Bij de naam it’s berry time verwacht je toch iets met paars. Dat is deze blush dus absoluut niet! Hij neigt juist meer naar de peachy kant. Zeker niet erg, want zo’n kleur had ik nog niet, maar de keuze van de naam snap ik niet helemaal. De blush is mooi matte en het pigment is erg goed. Goed aftikken dus voor je hem op je wangen gebruikt! De highlighter is heel subtiel en staat denk ik bij iedereen wel mooi. Persoonlijk had hij van mij wel iets glanzender gemogen.

 

Tijdens het swatchen bedacht ik me ineens dat je natuurlijk gewoon alle kleurtjes als lipkleur kunt gebruiken! Ik testte de blush ook nog even met de lipbase!

Dit concept van Essence is ontzettend leuk. Geen half gebruikte paletten meer, maar lekker zelf samenstellen! Het werkt goed en het pigment van de producten is zoals je het van Essence gewend bent. De prijzen trouwens ook: het palette kost €1,59 en de doosjes kosten ook €1,59 per stuk. Het palette waar je 8 stuks in kwijt kan kost maar €1,99.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s